Lucia Lauková Krimi

Fakultnú nemocnicu v Nitre vyšetruje polícia: Stíhaná je pre trestný čin usmrtenia

Prípad zosnulého 3-ročného Sebastiánka, ktorý bol hospitalizovaný v nemocnici v Nitre, vyšetruje polícia.

Ilustračný obrázok k článku Fakultnú nemocnicu v Nitre vyšetruje polícia: Stíhaná je pre trestný čin usmrtenia
Zdroj: TASR

Smrť len 3-ročného chlapčeka, ktorý bol hospitalizovaný v nitrianskej nemocnici vyšetruje polícia. Chlapček mal byť do nemocnice hospitalizovaný kvôli podozreniu na diabetes. „V prípade je vedené trestné stíhanie vo veci pre trestný čin usmrtenia. S ohľadom na prebiehajúce vyšetrovanie však nemôžeme k veci poskytnúť žiadne informácie,“ informovala nás policajná hovorkyňa KR PZ v Nitre, Renáta Čuháková.

Rodičia sú podľa zistení noviny.sk presvedčení, že ich dieťa zomrelo pre fatálne zlyhanie ošetrujúceho personálu. O reakciu sme požiadali aj nitriansku nemocnicu. „3-ročné dieťa bolo 30. januára 2017 vyšetrené a následne hospitalizované pre novovzniknuté závažné ochorenie na detskú Jednotku Intenzívnej Starostlivosti vo FN Nitra. Pre ďalšie náhle zhoršenie zdravotného stavu bol pacient 31. januára 2017 o 4.40 pre­vezený na detské ARO do Bratislavy za účelom ďalšej intenzívnej starostlivosti,“ povedala hovorkyňa nitrianskej nemocnice, Tatiana Timková.

Hovorkyňa Tatiana Timková dodala, že nitrianska nemocnica poskytla plnú súčinnosť Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a spoluprácu pri šetrení prípadu. Prípad riešia aj orgány činné v trestnom konaní.

„Podľa pitvy chlapec zomrel na ťažký opuch mozgu. Prvotná príčina smrti bol diabetes a predchádzajúca zástava srdca. Po prevoze do Bratislavy lekári dieťaťu už nedokázali pomôcť,“ píše portál noviny.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM