Tomáš Batiz Kultúra

Fašiangy v Liptovskom Mikuláši: Pozrite, ako vyzerala veselica priamo na námestí! FOTO a VIDEO

Fašiangové oslavy a veselice neobišli Liptovský Mikuláš ani tento rok. Početné zástupy ľudí v maskách zaplnili pešiu zónu v Liptovskom Mikuláši.

Ilustračný obrázok k článku Fašiangy v Liptovskom Mikuláši: Pozrite, ako vyzerala veselica priamo na námestí! FOTO a VIDEO
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Záver prvého februárového týždňa patrí fašiangovým oslavám, ktoré Liptovský Mikuláš sprevádzajú už množstvo rokov. Na Námestí mieru v Liptovskom Mikuláši sa tento rok po prvýkrát stretli viacerí zástupcovia obcí Liptova, ktorí spoločne vytvorili fantastickú atmosféru fašiangovej veselice. „Teší ma, že takéto podujatie sa v Liptovskom Mikuláši aj takouto formou zachováva. Osobne ma ešte viac teší veľmi veľká účasť, ktorá vytvorila približne až 300 metrový pochod,“ informuje Rudolf Urbanovič, zástupca primátora mesta Liptovský Mikuláš.

„Určite sa budeme snažiť o to, aby sa takáto akcia stala tradíciou v našom meste,“ s dôrazom dodáva Urbanovič.

Za posledné roky bolo zvykom, že fašiangové oslavy sa konajú iba v mestským častiach v Liptovskom Mikuláši. Vedenie mesta však tento rok zorganizovalo po prvýkrát pochod na samotnom námestí. „Vážime si tradície, ktoré sa oslavujú v tomto období. Posledné roky sa fašiangy väčšinou oslavovali po mestský častiach, tento rok sme chceli túto tradíciu udržať aj v samotnom meste,“ dodáva Rudolf Urbanovič, zástupca mesta Liptovský Mikuláš.

Fašiangového sprievodu sa zúčastnili: Ľudová hudba Haluška, DFS Ďumbier, DFS Pramienok, FS Váh, Vrbové prútie, FS Smrečany, FS Poludnica zo Závažnej Poruby, FS Chabenec z Dúbravy a Kluby seniorov z mesta a jednotlivých mestských častí.

Pozrite si video: Fašiangové oslavy na Námestí mieru v Liptovskom Mikuláši
1
Galéria
Fašiangy v Liptovskom Mikuláši: Pozrite si fotky z mikulášskej veselice
17
Galéria
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM