Webnoviny - Svet

Fialová a Kostelný tancujú Valčík náhody v Štúdiu L+S

WEBNOVINY.SK

Valčík náhody v Štúdiu L+SFoto: René MikoBRATISLAVA 9. mája (WBN/PR) – Bratislavské Štúdio L+S uviedlo v sobotu 7. mája premiéru inscenácie francúzskeho autora Victora Haima Valčík náhody. V hlavných úlohách so Zuzanou Fialovou a Ľubošom Kostelným.

On predstavuje svojského Anjela, ona Ženu, ktorá pri ňom precitá. Je to veľmi zvláštne stretnutie. Žena je totiž mŕtva, kdesi v predsieni Neba a Pekla, ktorej tak radi hovoríme Očistec. Anjel je v tomto prípade rozhodca: dáva úlohy, “boduje” pokusy Ženy vyrovnať sa s minulosťou, pozorne počúva rekonštrukciu jej životného príbehu a zbiera tak informácie, aby sa stal tým, ktorý určí jej ďalšiu “cestu”. Kritériá sú však z minúty na minútu nejasnejšie, jeho úsmev širší a ambícia pochopiť ho troskotá. Tak ako snaha Ženy aj v tom poslednom momente, ktorý vylučuje klamstvo a pretvárku, upravovať skutočnosť v prospech pozitívnejšieho výhľadu na svoju “budúcnosť”.

Inscenácia, ktorú preložil a režíroval Ľubomír Vajdička, je pôvodnou hrou činohry SND, kde sa hrala do roku 2010. Od soboty 7. mája 2011 je však súčasťou pestrého repertoáru bratislavského Štúdia L+S.

Zuzana Fialová bola za postavu ženy nominovaná na cenu Dosky 2007 v kategórii Najlepší ženský herecký výkon.

Generálny reklamný partner: VUJE Hlavný reklamný partner: Klimex Stone Slovakia Reklamný partner: Produkčný dom FORZA Mediálni partneri: TV JOJ, TV Bratislava, Slovenský rozhlas, Pravda, .týždeň, Slovenka, Kam do mesta, Focus, Zoznam.sk, kedykam.sk, SITA, BKIS

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM