Správy

Fico bude o kvalite potravín rokovať s predsedom Európskej komisie: Poverila ho V4

Roberta Fica poverili premiéri krajín V4 na rokovanie s predsedom Európskej komisie. Debatovať budú o rozdielnej kvalite potravín.

Ilustračný obrázok k článku Fico bude o kvalite potravín rokovať s predsedom Európskej komisie: Poverila ho V4
Zdroj: TASR

Premiéri Česka, Maďarska a Poľska poverili predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD), aby na budúci týždeň v Bruseli rokoval s predsedom Európskej komisie (EK) Jeanom-Claudom Junckerom o problematike rozdielnej kvality potravín a tovaru.

Hovorí o medzinárodnom škandále

Bohuslav Sobotka, Viktor Orbán, Beata Szydlová a Robert Fico rokovali v Budapešti, kde sa v rámci Vyšehradskej štvorky (V4) stretli s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom.

„To, čo sa deje v oblasti dvojitej kvality potravín, začína byť medzinárodný škandál. Ľudia to veľmi oprávnene v našich krajinách vnímajú ako urážku,“ zdôraznil Fico. Podľa neho nejde ani tak o samotnú kvalitu, ktorá je na prvom mieste z hľadiska bezpečnosti potravín, ale o pocit ľudí, že sú občanmi druhej kategórie.

Neférové praktiky

„Budem veľmi razantne žiadať v mene V4 predsedu EK, aby Komisia pristúpila urýchlene k zmenám príslušnej legislatívy, pretože toto sú neférové praktiky, ktoré nás poškodzujú a ktoré predovšetkým vyvolávajú veľkú mieru nedôvery a nevôle medzi našimi občanmi,“ uzavrel predseda slovenskej vlády.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM