Jakub Forgács Regióny Rôzne Zo Slovenska

Fiľakovský hrad láka tisíce návštevníkov. Mesto rieši problém s parkovaním autobusov

Turistické autobusy vo Fiľakove nemajú vyznačené žiadne miesta a parkujú tak pred gymnáziom či na miestach, ktoré na to nie sú určené. Ako by problém chcelo riešiť mesto?

Ilustračný obrázok k článku Fiľakovský hrad láka tisíce návštevníkov. Mesto rieši problém s parkovaním autobusov
9
Galéria
Zdroj: TASR

Parkovanie turistických autobusov je jedným z aktuálnych problémov, ktoré rieši samospráva mesta Fiľakovo na juhu okresu Lučenec. Ako informoval primátor Attila Agócs, tieto autobusy v meste nemajú vyznačené žiadne miesta a parkujú tak pred gymnáziom či na miestach, ktoré na to nie sú určené.

Spomínaný problém by podľa neho mohla vyriešiť komplexná rekonštrukcia priestranstva pod Fiľakovským hradom. V rámci nej by sa vybudovalo aj nové parkovisko pre autobusy. „Vlani sme podali projekt. Cez formálne kolo sme prešli a v súčasnosti sme v obsahovom hodnotení projektu. V týchto dňoch by malo padnúť definitívne rozhodnutie, či sme uspeli,“ uviedol primátor.

Najväčšou turistickou atrakciou Fiľakova je Fiľakovský hrad, ktorý je situovaný na sopečnom kopci priamo nad centrom mesta. Minulý rok ho navštívilo takmer 24 000 turistov. „Dalo by sa povedať, že to bola doteraz najlepšia sezóna od otvorenia Hradného múzea v roku 2008. V porovnaní s predminulým rokom prišlo o približne 3000 návštevníkov viac,“ konkretizovala riaditeľka Hradného múzea Fiľakovo Viktória Tittonová.

Pozrite si Fiľakovský hrad a jeho krásy v priložneje fotogalérii!

FOTO: Hrad Fiľakovo bol v minulosti sídlom tureckého "okresu"
9
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM