Marek Vatraľ Rôzne Zo Slovenska

Filip (27) k maľovaniu podchodu na Hasičskej: Nevidel som ani jednu zamračenú tvár, FOTO

Nenápadný event Fest Art Trenčín 2018 pritiahol do podchodu na Hasičskej množstvo ľudí. Lokálni umelci mu vdýchli novú tvár.

Ilustračný obrázok k článku Filip (27) k maľovaniu podchodu na Hasičskej: Nevidel som ani jednu zamračenú tvár, FOTO
31
Galéria
Foto: Matej Kukučka

V sobotu sa okrem slávnostného otvorenia Mierového námestia a Noci múzeí a galérií konala v centre Trenčína ešte jedna milá akcia, ktorá síce nebola až taká nápadná, no bez tak pritiahla pozornosť mnohých obyvateľov mesta a okolia.

Cieľom komorného podujatia Fest Art Trenčín bolo zvelebiť starý schátraný podchod na Hasičskej ulici prostredníctvom výtvarne angažovaných lokálnych umelcov, ktorí ochotne priložili ruku k dielu.

Spontánna atmosféra spriaznených umelcov

V areáli podchodu, ako aj na parkovisku pri bývalej Kolibe na Mládežnickej ulici vládla od rána príjemná a najmä spontánna atmosféra spriaznených umelcov, ktorí aktívne premieňali pôvodne odpudivý podchod na priechodnú a esteticky úhľadnú mestskú zónu.

To, že sa akcia, ktorej predchádzal sympatický event vydarila, nám potvrdil aj jeden zo spoluorganizátorov Fest Artu Filip Ovádek, ktorý túto myšlienku inicioval a spolu s ostatnými spolupracovníkmi aj aktívne rozvíjal a realizoval.

„Akcia moje očakávania určite naplnila a myslím si, že ich ešte aj trochu predčila. Počas celého dňa panovala v areáli skvelá atmosféra. Dídžeji hrali, umelci maľovali a návštevníci sa prechádzali po markete či popíjali pivko v chillout zóne, “ prezradil Filip Ovádek.

Foto: Marek Vatraľ

Ľudia reagovali pozitívne

Výsledné street artové diela, ktoré spomínanému priestoru vdýchli nový život docenili nielen priami účastníci akcie, ale aj náhodní okoloidúci.

„Nevidel som tam ani jednu zamračenú tvár a každý kto išiel okolo sa usmieval. To bol pre mňa pocit zadosťučinenia a toho, že som spravil niečo pre moje rodné mesto. Celé to napokon vyvrcholilo afterparty, ktorá mala byť pôvodne komorná, no prišlo tam okolo 300 ľudí a tancovalo sa do rána do šiestej,“ zhodnotil Filip.

Pocit pohody bol viditeľný aj na tvárach zvedavých návštevníkov relaxujúcich na paletových sedeniach v areáli oddychovej zóny. Náladu dňa istotne umocňovalo aj nádherné slnečné počasie a prítomní dídžeji hrajúci súčasné elektronické hudobné trendy.

Ako na prvý ročník Fest Art Trenčín 2018 reagovali miestni?

„Reakcie boli viac ako pozitívne či už na mieste, alebo na sociálnych sieťach. Počas dňa ma ľudia zastavovali a gratulovali mi k eventu. Vraveli mi, že je to skvelé a že táto tradícia musí pokračovať. Myslím, že ľudia sú radi, že sa to udialo v ich meste a my sme zase radi, že sa im to páčilo. Nakoniec by som rád poďakoval každému, kto priložil ruku k dielu. Hlavne môjmu tímu, s ktorým sme na tom pracovali pol roka. Ďalej všetkým umelcom, dídžejom, predajcom a samozrejme všetkým návštevníkom, “ doplnil Filip.

Pozrite si aj fotogalériu z maľovania podchodu na Hasičskej.

Foto: Ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia.

V obrazoch: Maľovanie podchodu na Hasičskej
31
Galéria
Foto: Marek Vatraľ
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM