Tomáš Šuhajda Kultúra

Filmová novinka natočená v Humennom: Kto si struhol hlavné a vedľajšie postavy!

Už budúci pondelok 19. januára zažije Humenné premiéru nového filmu natočeného v našich končinách Nezabúdaj na sny. Prinášame vám prehľad hereckého obsadenia aj s charaktermi postáv a tiež členov celého tímu mladých tvorcov.

Ilustračný obrázok k článku Filmová novinka natočená v Humennom: Kto si struhol hlavné a vedľajšie postavy!
Zdroj: Dnes24.sk

Do života mladého chlapca vstúpi zo dňa na deň brat, ktorý je úplne iný než on. Neberie ho ako kamaráta a ako brata už vôbec. Stane sa však niečo, čo brutálne zmení jeho život a dôležité úlohu pri jeho životnej zmene zohraje aj nevlastný brat… Toto je stručný opis filmovej novinky Nezabúdaj na sny, na ktorú sa môžete tešiť už 19. januára o 19-tej v humenskom kine Fajn.

Postavy vo filme

Ondrej Marcinov (vo filme Peter) – hlavná postava, mladík, ktorý žije svoj život naplno. Ondrovi za jeho čas vďačia tvorcovia filmu spomedzi hercov najviac, keďže nosná herecká časť bola práve na ňom.

Matej Procházka (Matej) – druhá hlavná postava, neobvykle inteligentný chlapec. Típek ako sa patrí! Veď uvidíte vo filme…

Martin Hudák (Rado) – najlepší Petrov kamarát, typický svojim humorom. Martina Hudáka viacerí poznajú z filmu Stálo to za to. Prevažná časť humorných scén je ako v minulom, tak aj v tomto filme postavená práve na ňom.

Kristína Jurková (Monika) – Petrova priateľka, ktorá sa ocitla v neľahkej životnej situácii. Jediná profesionálka medzi hercami, teda štvrtáčka na konzervatóriu v Košiciach, kde študuje herectvo a spev.

Erik Pankovčin (Samuel) – jeden z trojice Petrových kamarátov. Erika objavili tvorcovia na minikastingu pred natáčaním filmu.

Zdenko Dzivák (Ondrej) – tretí z partie Petrových kamarátov.

Romana Vahaľová (Zuzana) – najlepšia kamarátka Petrovej priateľky Moniky, ktorej pomáha zvládať neľahkú životnú situáciu, v ktorej sa ocitla.

Členovia štábu

Ondrej Salaj – zvukár

Patrik Mihoč – produkčný

Vladimír Miker – asistent produkcie

Vladimír Babík – švenker (na starosti mal švenk – pohyb B kamery)

Ľuboš Vasiľko – asistent réžie

Juliána Timková – skript

Monika Kvaková a Michal Kvak – grafici, Michal aj asistent strihu

Hlavným autorom filmu je kameraman a režisér v jednej osobe Daniel Kontuľ. Ten je vďačný aj mnohým ďalším, ktorí sa podieľali na vzniku filmu a rôznymi spôsobmi pomáhali.

Obzvlášť patrí podľa Danielových slov vďaka Embassy fastfood pri veľkej stanici v Humennom, Milene Lancošovej, Dominikovi Kopcovi, OOCR Horný Zemplín a Horný Šariš a jej výkonnému riaditeľovi Vladimírovi Grešnerovi, riaditeľke humenského kultúrneho strediska Marte Helemikovej, piešťanskej hudobnej skupine Funny Faces, Infausto Production, Občianskemu združeniu Zemplínsko-užská hradná cesta- menovite Jaroslavovi Gorásovi či reklamnej agentúre Royalmedia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM