Rôzne Zo Slovenska

Fotiť deti je náročnejšie, ako sa zdá. Platí, že v jednoduchosti je krása

Jana Eviaková sa fotografovaniu rodín s deťmi venuje už niekoľko rokov. Hlavným dôvodom sú práve jej malé ratolesti.

Ilustračný obrázok k článku Fotiť deti je náročnejšie, ako sa zdá. Platí, že v jednoduchosti je krása
14
Galéria
Zdroj: Jana Eviaková

Pred objektívom jej už pózovalo množstvo detí. Najväčšou inšpiráciou sú tie jej vlastné.

“Moje deti ma inšpirujú každý deň. Ich osobnosť je to, čo ma núti zdvihnúť foťák a zataviť čas jedným kliknutím. Rastú neskutočne rýchlo a ako mama fotografka cítim povinnosť zachytiť všetko, čo je možné. Inšpirácia je všade, len treba mať otvorené oči.”

Práve vďaka rodičovskému citu Jana rozumie vážnosti fotiek danej témy. “Som predovšetkým mama. Automaticky som inklinovala práve k rodinnej fotografii, keďže rozumiem, aké cenné sú práve tieto zábery pre rodičov,” zhodnotila fotografka Jana.

“Roztomilé momenty sú všade. Emotívna fotka sa dá spraviť už len z toho, keď sa deti túlia k sebe.”

Sú spontánne

Podľa fotografky Jany sa deti fotia najlepšie. Rozhoduje hlavne spontánnosť. “Deti sú skvelé. Čím menšie, tým lepšie. Ide o to, že nepózujú, sú spontánne a práve to sa mi na tom páči. Fotky sú úprimné a nenútené. Často vyčkávam na ten pravý moment, aby neskôr bolo z fotiek cítiť emóciu,” vysvetlila.

V jednoduchosti je krása

Ak v najbližšej dobe plánujete fotiť vaše ratolesti, všetko si vopred dobre pripravte. “Fotiť deti je náročnejšie, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Musíme sa pripraviť, premyslieť si čo chceme fotiť. Treba myslieť aj na rozosmiatie – napríklad bublifukom, šteklením a podobne. Zlaté pravidlo je, že v jednoduchosti je krása," dodala na záver.

FOTO: Najkrajšie je fotiť deti
14
Galéria
Foto: Jana Eviaková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM