Zo Slovenska

Fotka nebohej babičky spôsobila politickú vojnu: Kto klame?

Pozostalí po babičke, ktorú hnutie OĽaNO-NOVA používalo ako ilustračný príklad vdovy postihnutej zvýšenými cenami energií, nemajú proti takémuto postupu Obyčajných nič.

Ilustračný obrázok k článku Fotka nebohej babičky spôsobila politickú vojnu: Kto klame?
Zdroj: TASR

Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič, ktorý dnes ráno telefonoval so synom ženy z Moravy, ktorá zomrela v roku 2013.

Na skutočnosť, že nejde o konkrétneho občana SR, ktorému boli vystavené vysoké faktúry, upozornil v stredu (15.2.) premiér Robert Fico (Smer-SD). Tvrdil, že opozícia bez problémov zneužila na vnútropolitický zápas fotku cudzej štátnej občianky, ktorá už nie je medzi nami.

Kto klame?

„Je to taký vážny prešľap, že som osobne telefonoval s českým premiérom Bohuslavom Sobotkom, ktorému som sa ospravedlnil za zneužívanie tváre českého občana. Telefonoval som aj so synom tejto pani, aj jemu som sa ospravedlnil,“ povedal v stredu Fico.

Matovič dnes upozornil, že všetko je inak. „Volal som dnes ráno synovi babičky a ten mi s hrôzou povedal, že nechápe, ako Fico mohol babičku takto zneužiť. Už v stredu Robertovi Ficovi povedal, že je mu jedno, kto fotku používa a že to určite nerobí úmyselne. A že ak fotku niekto použil, nič od neho nechce,“ reprodukoval priebeh telefonátu Matovič.

Podľa syna to bola práve vláda SR, ktorá situáciu využila. Matovičovi tiež syn údajne povedal, že sa mu nemusí ospravedlňovať.

Zdroj: TASR

Cynická hyena

„Zároveň uviedol, že nám bez váhania dáva súhlas na použitie fotky. Poprial nám, nech to dobre dopadne a nech urobíme na Slovensku poriadok,“ povedal Matovič.

Líder OĽaNO-NOVA na základe nových skutočností tvrdí, že nie on, ale premiér sa prejavil ako cynická hyena. „Včera ma obvinil z hyenizmu a cynizmu, že si dovolím zneužívať mŕtvu ženu z cudzej republiky. Skutočnosť je taká, že pozostalí nemajú vôbec nič proti použitiu tejto fotky, naopak, držia nám palce. Pýtam sa Roberta Fica, akú ďalšiu výhovorku si vymyslí, aby sa nemusel zúčastniť svojej verejnej obžaloby? Podsúval Slovensku pocit, akoby rodina tejto babičky bola z použitia fotky zhrozená. Naopak, rodina nám dovoľuje používať fotku a je zhrozená, ako Fico nebohú babičku zneužil,“ dodal Matovič.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM