Jakub Forgács Ostatné športy

FOTO a VIDEO: Bystričania ukázali športového ducha. Na bežeckej trati primátor aj vozičkári

Bežali malí aj veľkí, bez ohľadu na schopnosti, pohlavie či vek. Banskobystrická bežecká 24 - hodinovka prilákala hneď po odštartovaní stovky športuchtivých ľudí. Pozrite si FOTO a VIDEO priamo z miesta!

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: Bystričania ukázali športového ducha. Na bežeckej trati primátor aj vozičkári
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Štvrtkový podvečer rozhýbal Bystričanov. Profesionálni bežci aj malé deti, bez rozdielu veku či výkonnosti, od 18:00 vybehli na atletický štadión pod Urpínom. Za cieľ mali, zdolať minimálnu vzdialenosť 400 metrov, jeden okruh. Mnohí sa však nezastavili a pokračovali ďalej. Napriek popŕchaniu bolo na mieste vidno iba úsmevy a spokojnosť po dobehnutí.

Na trati Banskobystrickej bežeckej 24 – hodinovky ste mohli zazrieť mamičky s kočíkmi či vozičkárov a bežalo sa všetkými možnými štýlmi, naboso a dokonca aj dozadu. Najvytrvalejší mohli vyštartovať aj na okruhový ultrabeh na 50km a zabojovať o umiestnenie v top 3 a hneď vedľa okruhu sa mohli v labyrinte potrápiť aj orientační bežci.

Na akcii nechýbal ani primátor Ján Nosko, ktorý na trať vybehol v tričku občianskeho združenia PONS (Pomoc Osobám Neschopným Samostatnosti). Ešte predtým však privítal prítomných so slovami, že verí v prekonanie minuloročnej účasti. Na 400 metrov dlhý okruh vyštartoval v spoločnosti desiatok členov a sympatizantov spomínaného združenia, medzi ktorými bola aj známa „učiteľka v bielom plášti“ z nemocnice, Mária Lauková, či Dana Cibuľková z Mestského úradu.

Pár kilometrov odbehol aj druhý viceprimátor Martin Turčan.

Štartovné bolo na dobrovoľnej báze a vyzbieraná suma bude použitá na prípravu a zabezpečenie 5. ročníka Banskobystrického maratónu 2016. Pre každého účastníka bol pripravený aj pamätný diplom s odbehnutým časom a iontové nápoje. Ak ste si ešte svojich 400 metrov odbehnúť nestihli, nezúfajte. Akcia pokračuje aj v piatok až do 18:00, takže stále máte čas.

Pozrite si v našej foto a videogalérii, ako prebiehal štart Banskobystrickej bežeckej 24 – hodinovky!

Čítajte tiež:

24 hodín nepretržitého behu opäť v Bystrici. Sily si zmerajú malí lezúni aj rodičia s kočíkmi

Barani začnú sezónu na ľade súpera: Kto vykorčuľuje proti bystrickým hokejistom?

24 hodinový maratón behu v Bystrici. Zábery z obľúbenej akcie
22
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
24 hodinový maratón behu v Bystrici. Zábery z obľúbenej akcie
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM