Peter Simon Kultúra

FOTO a VIDEO: Divadelná premiéra zožala úspech, hlavnou postavou len 17-ročná študentka!

Mestské divadlo ACTORES prinieslo na slovenskú scénu zdramatizovaný svetoznámy autobiografický román pod názvom Stanica Zoo. Na doskách divadla v Rožňave svoj talent predviedla len 17-ročná študentka konzervatória!

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: Divadelná premiéra zožala úspech, hlavnou postavou len 17-ročná študentka!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Píšu sa 80. roky 20. storočia a Berlín sa len tak hemží drogovými dílermi a mladými narkomanmi. Jedná sa o skutočný príbeh trinásťročnej Christiane Very F., ktorá prepadla svetu drog až k ťažkej závislosti na heroíne a všetkému, čo s ním súvisí.

Zaplnené hľadisko divadla si tak vychutnalo výkony hercov v podaní Anna Čujová, Ivana Krajňáková, Matej Struhár, Jozef Pavol Komiňák, Sofia Huráková, Atilla Bocsárszky a Róbert Kobezda. O dramatizáciu a réžiu sa postarala známa Tatiana Masníková z nášho mesta. Ako sme zistili, zo strany divákov sa predstavenia divadla ACTORES tešia veľkej obľube. Nás zaujímalo, aké sú bezprostredné pocity hercov po úspešne odohranej dráme.

„Téma je aktuálna a to bol dôvod, že sme sa ju rozhodli priniesť aj na dosky nášho divadla. I keď dnes sa neberie heroín ale pervitín. Ja som už dávnejšie čítala knihu a stretávala som sa s rôznymi psychológmi, že je to tak a aj v našom meste stým majú deti problém. Chcela som prelomiť to tabu. Výkony hercov na premiére som celkovo ani nevidela, keďže som mala strašnú trému, aby to dopadlo čo najlepšie, no včera bola vynikajúca generálka a hlavná postava Anka Čujová (17) podala už vtedy neskutočný výkon na to, že je to len študentka konzervatória v Košiciach,“ uviedla pre náš web režisérka divadla Actores Tatiana Masníková.

A ako vnímala svoje účinkovanie v našom divadle hlavná postava hry? „Úžasný kolektív aj divadlo. Skúšky boli fakt super a keď mi niečo nešlo tak mi s radosťou pomáhali. Toto bola moja prvá taká vážna premiéra. Postava a celá hra sa nesie v plnej vážnosti a hra je ťažká. Najzložitejšie bolo sa asi dostať do pocitov postavy. Hra mi priniesla aj rôzne pohľady na život narkomanov, že ich netreba hneď odsudzovať, lebo nemôžeme vedieť, čím si prešli, no v živote by som osobne drogy nikdy neskúsila,“ prezradila tesne po skončení hry mladá herečka Anna Čujová.

V galérii nájdete fotky a video zostrih, ktorý sme pre vás pripravili.

Video: Premiéra predstavenia divadla Actores s názvom Stanica Zoo
1
Galéria
Obrazom: Obrovský úspech predstavenia divadla Actores s názvom Stanica Zoo
38
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM