Rastislav Búgel Basketbal

FOTO: Basketbalisti Prievidze sa v Nitre poriadne natrápili, stav série však hovorí jasnou rečou!

Víťaz základnej časti SBL a mužstvo z poslednej postupovej pozície. Taká bola zostava štvrťfinálového kola play-off pod Zoborom.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Basketbalisti Prievidze sa v Nitre poriadne natrápili, stav série však hovorí jasnou rečou!
Foto: Rastislav Búgel

V prvom zápase štvrťfinálovej série medzi Prievidzou a Nitrou sa vedenia ujal favorizovaný celok z Hornej Nitry. Séria sa tak za stavu 1:0 pre Prievidzu sťahovala pod Zobor, kde sa nitrianski mladíci pokúsili o prekvapenie.

V zápase sa však ukázalo, že len bojovnosť na skúseného súpera nestačí. O všetkom sa tak rozhodlo už v prvej štvrtine, ktorú zverenci trénera Semana nezvládli a prehrali 16:33. V ďalšom priebehu už boli mladíci z Nitry Prievidzi vyrovnaným súperom. Svedčia o tom aj výsledky jednotlivých štvrtín: 11:14, 13:17 a 16:12. Séria sa tak napokon za stavu 2:0 pre Prievidzu sťahuje na palubovku víťaza základnej časti SBL.

MBK SPU Nitra – BC Prievidza 56:76 (16:33, 11:14, 13:17, 16:12)

Nitra: Štefek 10, Stojanov 10, Novysedlák 9, Simič 8, Pejovič 6 (Šimončík 10, Kysela 3, Samek)

Prievidza: Körner 14, Marič 13, Wisseh 11, Rostampour 9 (10 dosk.), Jašš 5 (Batina 13, Stanojevič 6, Kadáši 3, Vojtek 2, Bulík, Pasovský)

Stav série: 0:2

Peter Seman (tréner Nitry): „Keď sa pozrieme na svetelnú tabuľu, vidíme, že Prievidza dosiahla 76 bodov, čo je pre nás skvelá vizitka. Keď som videl hráčov Prievidze, tak dnes si víťazstvo odrobili. Nebol to ani pre nich ľahký zápas. My sme boli fyzickí. To nám chýbalo celú sezónu. Všetci sa dnes Prievidzi vyrovnali silovo.

Miljan Ćurović (tréner Prievidze): „Sme spokojní. Myslím si, že sme sa nezaťažili na 100 percent. Kontrolovali sme priebeh celého zápasu. Myslím si, že my sme dnes odohrali solídny zápas. Hrali sme toľko, koľko sme potrebovali. Nitra bojovala, hrala fakt dobre, musím ich pochváliť, odohrali dobrý zápas“.

Juraj Šimončík (hráč Nitry): „Od úvodu sme sa snažili udržať krok so súperom. Spravili sme však chyby, dostali sme ľahké koše a z toho pramenil rozdiel, ktorý si Prievidza vytvorila v prvej štvrtine. Pokúšali sme sa ho stiahnuť celý zápas. S naším výkonom môžeme byť spokojný. Ideme ešte bojovať do Prievidze.“

Richard Korner (hráč Prievidze): „Vyhrali sme a to je asi jedine pozitívum tohto zápasu. Určite máme na viac ako sme dnes ukázali. Nitra bola dnes bojovnejšia a viac chcela. My sme vyzerali zaspato. Musíme sa snažiť a do budúce zápasu to rozhodne vylepšiť.“

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: Prievidza sa pod nitrianskymi košmi poriadne natrápila
17
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM