Správy Regióny

FOTO: Bratislavčania sa môžu prejsť po vynovenej promenáde s výhľadom na mesto a Dunaj

Radi sa prechádzate po nábreží Dunaja? Tak v tom prípade sa máte na čo tešiť. Na petržalskej strane rieky vznikla nová príjemná promenáda.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bratislavčania sa môžu prejsť po vynovenej promenáde s výhľadom na mesto a Dunaj
12
Galéria

Na Bratislavčanov a návštevníkov hlavného mesta čaká obnovená promenáda na Tyršovom nábreží. O priebehu prác sme vás informovali už koncom júna.

Opravený chodník, nové lavičky aj koše

Revitalizácia úseku od Mosta SNP po reštauráciu Au Café prebehla na základe vzájomnej dohody medzi nákupným centrom Aupark, magistrátom a mestskou časťou Petržalka. Dnes – 19. júla je promenáda už dokončená a slávnostne ju otvoril primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal spolu s riaditeľom nákupného centra Tomášom Urbanovským.

„Ide o jeden z najkrajších priestorov hlavného mesta. Návštevníkom ponúka krásne výhľady na Bratislavu, a preto som rád, že sme sa mohli pričiniť o obnovu tohto miesta,“ povedal na úvod primátor Ivo Nesronal.

Obnova promenády spočívala vo výmene chodníka v celkovej dĺžke 320 metrov. Ten je kombináciou asfalto-betónu a rezaného prírodného kameňa v šírke 230 centimetrov a pásom kociek z lámaného kameňa o šírke 100 centimetrov. V tomto páse je zároveň osadených 14 nových lavičiek a 5 odpadkových ko­šov.

Promenáda až po Starý most?

Revitalizáciu spomínaného úseku realizovalo nákupné centrum Aupark a práce prebiehali od 1. júna do 15. júla. „Cítime našu zodpovednosť za priestor, v ktorom pôsobíme a snažíme sa ho zveľaďovať, preto ďakujem primátorovi Bratislavy, ako aj starostovi Petržalky, že sa nadchli pre našu ideu a nápad, a mohli sme tento projekt spoločne zrealizovať,“ povedal Tomáš Urbanovský.

Primátor zároveň prezradil, že mesto by chcelo dokončiť promenádu od Au Café až po Starý most. „Tá je však zverená mestskej časti Petržalka, ktorá sa k tomu zatiaľ nijak nepostavila, takže buď to spraví Petržalka, a keď nie, tak to potom urobíme my,“ doplnil Nesrovnal.

Obnovená promenáda na Tyršovom nábreží
12
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM