Aktualizované Prokop Slováček Zo Slovenska

FOTO: Búrky spôsobujú problémy po celom Slovensku. Výstrahy sú až do piatku

Krátke, ale intenzívne lejaky, ktoré už od začiatku týždňa trápia celé Slovensko budú pokračovať aj dnes. Výstraha meteorológov platí aj na piatok.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Búrky spôsobujú problémy po celom Slovensku. Výstrahy sú až do piatku
Zdroj: trnava.dnes24.sk

Mnohé miesta na Slovensku už od začiatku týždňa trápia búrky, intenzívne lejaky a nimi spôsobené problémy. Nepríjemné následky búrok už včera odstraňovali v Banskej Bystrici, hasiči zasahovali aj v Ružomberku.

Aj hasiči v Trenčianskom samosprávnom kraji mali včera plné ruky práce. V súvislosti s prudkými búrkami zasahovali štyrikrát. V okresoch Púchov, Bánovce nad Bebravou a Trenčín bolo v akcii 14 hasičov so štyrmi kusmi techniky. Odčerpávali vodu z pivníc a odstraňovali stromy spadnuté na cestách.

Aktuálne bojujú s veľkou vodou po silnej búrke v obci Cífer pri Trnave.

A meteorológovia varujú, že podobný ráz počasia potrvá až do piatku.

PREČÍTAJTE SI ROZHOVOR S ODBORNÍKOM NA POČASIE: Budeme sa potiť, alebo sa máme báť búrok? Čo nás čaká v druhej polovici leta

Výstrahy až do piatku

Na väčšine územia Slovenska s výnimkou Bratislavského a Trnavského kraja dnes hrozia búrky. Môžu pri nich padať aj krúpy. „S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 až 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 15 až 20 metrov za sekundu (50 – 75 km/h),“ informuje na svojom webe SHMÚ.

Výstraha platí vo viacerých regiónoch dnes až do večera 20.00 h. Podobná situácia bude aj v piatok, len na západe už by sa búrky vyskytnúť nemali.

Pocasie na Slovensku
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM