Ivana Kováčiková Ostatné športy

FOTO: Bystrické školy súťažili a primátor splnil sľub. Olympijský festival detí spoznal víťazov

Veľké športové zápolenie mladých Bystričanov! Žiaci škôl pod Urpínom zabojovali v duchu olympijských hier. A nechýbal ani Nosko, ktorý si splnil minuloročné resty. Ako sa popasoval so sľubom, ktorý dal primátorovi Košíc?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrické školy súťažili a primátor splnil sľub. Olympijský festival detí spoznal víťazov
Foto: Vlado Veverka

Olympijský festival detí mesta Banská Bystrica sa konal v športovom areáli ZŠ Golianova. Do Banskej Bystrice zavítali aj športovci z nášho partnerského maďarského mesta Dabas. Chlapci a dievčatá druhého stupňa súťažili v behu na 60 m a 800 m, v štafetovom behu i v skoku do diaľky. Z kolektívnych športov si zahrali si basketbal, vybíjanú, futbal a floorbal.

V disciplíne chlapcov v behu na 60 m sa na prvom mieste umiestnil Martin Benko zo ZŠ Bakossova. U dievčat zvíťazila Lenka Predajnianska zo ZŠ Pieninská. Trať na 800 m jednoznačne ovládli školáci zo ZŠ Golianová. V chlapčenskej kategórii to bol Matej Pisarovič a dievčenskej Alexandra Babothyová. V skokoch do diaľky sa najlepšie umiestnili Matej Blaško zo ZŠ Moskovskej a Zuzana Moravčíková zo ZŠ SSV Skuteckého.

ZŠ Pieninská bola najúspešnejšia na štafete 4×250m a predbehla ZŠ Skuteckého a domácu ZŠ Golianova. V kolektívnych športoch si dve prvenstvá vysúťažila ZŠ Spojová (vybíjaná, basketbal). Futbal ovládli žiaci ZŠ Trieda SNP. Vo florbale sa najlepšie umiestnila ZŠ Golianová.

26. mája 2016 privítala Aréna Barani pri ZŠ Golianova žiakov z košickej Základnej školy Považská 12. V priateľskom hokejbalovom zápase mladých športovcov primátor mesta Ján Nosko po roku splnil sľub, ktorý vyplynul z minuloročnej stávky s primátorom Košíc, Richardom Rašim. Ján Nosko prispel na rozvoj športu košickej základnej škole sumou 500 eur, postaral sa o úvodné buly a časť zápasu bol dozorujúci lekár na striedačke hostí.

Čítajte tiež:

Barani prišli o centra Basta. Kam smeruje po odchode z Bystrice?

Bystrickí študenti dostali krásny nápad. Turnaj s vedením mesta a hokejistami na pomoc kamarátovi

FOTO: Bystrický olympijský festival detí úspešný.
18
Galéria
Foto: Vlado Veverka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM