Šport

FOTO: Do tretice všetko dobré neplatilo! Ušatý pohár má Real Madrid

Víťazmi Ligy majstrov 2015/2016 sa stali futbalisti Realu Madrid, ktorí v sobotňajšom finále na milánskom San Sire zdolali mestského rivala Atletico 5:3 v jedenástkovom rozstrele.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Do tretice všetko dobré neplatilo! Ušatý pohár má Real Madrid
Zdroj: TASR

Po skončení riadneho hracieho času aj po predĺžení bol stav nerozhodný 1:1.

Skóre stretnutia otvoril „biely balet“ v 15. minúte, jeho autorom bol kapitán a stopér Sergio Ramos.

Atletico sa po zlepšenom výkone v druhom polčase dočkalo vyrovnania v 79. minúte zásluhou presného zásahu Yannicka Carrasca.

O víťazovi dramatického finále napokon rozhodli až strely zo značky 11 m – rozhodujúci pokus premenil Ramos predtým, ako Juanfran poslal loptu len do žrde.

Merenges suverénne na čele

Real je suverénnym rekordérom súťaže, keď do svojej vitríny získal už 11. trofej za prvenstvo v Európskom pohári majstrov, resp. LM.

Atletico pri tretej finálovej účasti znova obišlo naprázdno, predtým mu v roku 1974 „vyfúkol“ trofej Bayern Mníchov a pred dvomi rokmi v Lisabone po prehre 1:4 po predĺžení práve Real.

Francúzsky kormidelník v službách kráľovského veľkoklubu Zinedine Zidane sa stal len siedmym mužom v histórii, ktorý ako hráč a neskôr ako tréner získal „ušatú trofej“.

Pred ním sa to podarilo Miguelovi Munozovi, Giovannimu Trapattonimu, Johannovi Cruyffovi, Carlovi Ancelottimu, Frankovi Rijkaardovi a Pepovi Guardiolovi.

finále Ligy majstrov 2015/2016, Miláno:

Real Madrid – Atletico Madrid 1:1 pp (1:1, 1:0), 5:3 pen

Góly: 15. Ramos – 79. Carrasco. Rozstrel z 11 m: Vazquez 1:0, Griezmann – 1:1, Marcelo – 2:1, Gabi – 2:2, Bale – 3:2, Niguez – 3:3, Ramos – 4:3, Juanfran – nedal, Ronaldo – 5:3. Rozhodovali: Clattenburg – Beck, Collin (všetci Angl.), ŽK: Carvajal, Navas, Casemiro, Ramos, Danilo, Pepe – Torres, Gabi, 81.000 divákov.

Real: Navas – Carvajal (52. Danilo), Ramos, Pepe, Marcelo – Modrič, Casemiro, Kroos (72. Isco) – Bale, Benzema (77. Vazquez), Ronaldo

Atletico: Oblak – Juanfran, Savič, Godin, Filipe Luis (109. Hernandez) – Niguez, Gabi, Fernandez (46. Carrasco), Koke (116. Partey) – Torres, Griezmann

Hlasy po zápase:

Zinedine Zidane, tréner Real Madrid: Som veľmi šťastný, pretože som súčasťou tohto klubu už dlhší čas. Najskôr ako hráč, potom ako asistent a teraz ako tréner.

Som veľmi hrdý, že patrí k tejto rodine. Rozstrel mohol kľudne dopadnúť opačne, tam je to najmä o šťastí. Gratulujem svojim hráčom, ale gratulujem aj Atleticu, bol to skvelý súper.

Diego Simeone, tréner Atletica Madrid: V prvom rade chcem pogratulovať Realu. Opäť boli úspešnejší ako my, tentoraz v penaltovom rozstrele.

Zle sme zápas začali, trvalo nám, kým sme sa do toho dostali. Myslím, že v druhom polčase sme boli lepším tímom, ale nevyužili sme šance rýchlo vyrovnať a potom ísť do vedenia. Vyrovnali sme až v závere, potom v predĺžení sme už boli unavení. Pre úspech sme urobili maximum, žiaľ, nevyšlo to.

Cristiano Ronaldo, útočník Realu Madrid: Mal som ten pocit, že premením víťazný pokus. Povedal som trénerovi, aby ma napísal ako piateho a posledného strelca v poradí.

Vyšlo to. Sme veľmi šťastní, finále bolo veľmi náročné. Trofej sme si zaslúžili.

Sergio Ramos, kapitán Realu Madrid: Ligu majstrov sme vyhrali druhýkrát za tri roky a to je skvelý pocit. Je to odmena za tvrdú prácu, ktorú sme odviedli počas sezóny.

Táto víťazná sezóna navždy zostane v mojom srdci. Atletico odohralo výborný zápas, ale podstata futbalu je taká, že vyhrať môže len jeden.

Gareth Bale, krídelník Realu Madrid: Vyhrať Ligu majstrov raz je skvelé, ale vyhrať ju dvakrát – skutočne len ťažko hľadám slová.

Odohrali sme výborný zápas proti tradičnému rivalovi, ktorý bol k výhre tiež blízko.

Hralo sa v náročných podmienkach. Bolo teplo, dusno, ja osobne som v závere chytal kŕče. Napokon to však pre nás dopadlo výborne. Veľmi sa teším na zvyšok osláv, zaslúžime si to.

Antoine Griezmann, krídelník Atletica Madrid: Odohrali sme výborný zápas, ale v rozstrele sme nemali šťastie. To je vždy lotéria. Veľmi ma mrzí, že som minul pokutový kop v druhom polčase, ale to sa niekedy stáva.

Z chybičiek sa poučíme a v budúcej sezóne sa vrátime silnejší. V šatni vládne sklamanie, ale nemusíme mať hlavy dole, veď sme vyradili špičkové mužstvá a dotiahli to až do finále.

Gabi, kapitán Atletica Madrid: Máme byť na čo hrdí. Už od zajtra začneme myslieť na ďalšiu sezónu a čoskoro pracovať na tom, aby sme sa do finále Ligy majstrov dostali opäť.

Som presvedčený, že tento tím bude bojovať o najvyššie priečky opäť.

Saul Niguez, stredopoliar Atletica Madrid: Nechali sme na ihrisku všetko a preto sa nemáme za čo hanbiť. Záverečný rozstrel je vždy kto z koho, lotéria, ktorá môže dopadnúť hocijako.

Myslím, že v druhom polčase sme boli lepším tímom, veľká škoda Griezmannovej penalty. Teraz sme sklamaní, ale vrátime sa. Je kruté, že sme vo finále Ligy majstrov dvakrát prehrali, ale nás to posilní.

Real Madrid vyhral Ligu majstrov 2016
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM