Prokop Slováček Šport Hokej

FOTO: Európa padla až v závere, Kanaďania uchránili česť svojho hokeja

Kanada porazila Tím Európy aj v druhom zápase, tentoraz 2:1. Vo finálovej sérii vyhrala 2:0 a získali Svetový pohár. Jediný gól Európanov dal Chára.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Európa padla až v závere, Kanaďania uchránili česť svojho hokeja
Zdroj: TASR

Výber Európy nadviazal na sympatický výkon z prvého finále (Kanaďania vyhrali 3:1). V prvej tretine sa ujal vedenia zásluhou gólu slovenského obrancu Zdena Cháru po prihrávke krajana Andreja Sekeru a tento stav vydržal až do samého záveru.

V ňom domáci vygradovali svoj nápor, v 58. minúte vyrovnal v presilovke Patrice Bergeron a 44 sekúnd pred koncom rozhodol v oslabení Brad Marchand. Európskemu tímu nestačil ani excelentný výkon slovenského brankára Jaroslava Haláka, ktorý pochytal 32 súperových striel.

Písali sme aj: AKO STE HLASOVALI: Vo finále Svetového pohára v hokeji veríte najviac Sekerovi!

Kanada vie hrať hokej

Kanaďania vyhrali všetkých šesť zápasov na turnaji, keď na vyrovnaného súpera narazili až vo finále. Obhájili tak titul spred 12 rokov, v histórii Kanadských a Svetových pohárov získali už šiestu trofej.

Podčiarkli tak svoju súčasnú dominanciu na medzinárodnej scéne, keď predtým ovládli aj olympijské turnaje vo Vancouveri 2010 a Soči 2015 a získali i zlato na MS 2015 a 2016.

2 zápas: Tím Európa – Kanada 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)

Góly: 7. CHÁRA (SEKERA, Nielsen) – 58. Bergeron (Burns, Crosby), 60. Marchand (Toews, Pietrangelo). Strely na bránku: 33:34. Rozhodcovia: O'Rourke, O'Halloran – Amell, Murray (všetci Kan.), vylúčení: 5:2 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, 19.080 divákov.

Mohlo by vás zaujímať: Sagan je prvý držiteľ čestného titulu Veľvyslanec značky Dobrý nápad Slovensko

Hokej Svetový pohár 2016
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM