Prokop Slováček Hokej Zo Slovenska

FOTO: Hossa dosiahol bájnu hranicu 500 gólov. Ako tretí Slovák v histórii

Marián Hossa dosiahol bájnu métu 500 gólov v základnej časti NHL. Po Stanovi Mikitovi a Petrovi Bondrovi je tretím Slovákom, ktorému sa to podarilo.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Hossa dosiahol bájnu hranicu 500 gólov. Ako tretí Slovák v histórii
Zdroj: TASR

Hossa v noci na stredu strelil svoj 500. gól v základnej časti profiligy. Po Stanovi Mikitovi (541) a Petrovi Bondrovi (503) je len tretím Slovákom, ktorý dosiahol túto métu. Pred ním to dokázalo iba šesť Európanov, celkovo sa stal 44. hráčom v histórii NHL s päťstovkou na svojom konte.

Skvelý pocit

Hossa svojím jubilejným gólom prispel k výhre Chicaga Blackhawks nad Philadelphiou Flyers 7:4. Tridsaťsedemročného krídelníka vyhlásili za prvú hviezdu zápasu.

Hossa sa dočkal vytúženej méty vo svojom 1240. profiligovom súboji. V 26. minúte v presilovke za stavu 3:0 pre Blackhawks sa po prihrávke Arťoma Anisimova pretlačil cez súperovho obrancu a bekhendom z uhla prekonal Michala Neuvirtha v bránke „letcov“.

„Ak mám povedať pravdu, je to jednoducho skvelý pocit. Musím sa poďakovať fanúšikom za úžasnú reakciu. Som rád, že môžem byť súčasťou takej významnej spoločnosti a ďakujem všetkým spoluhráčom, s ktorými som počas kariéry hral,“ vyznal sa Hossa pre zámorské médiá.

Zdroj: TASR

Počkal si sedem mesiacov

Na prekonanie hranice Hossa čakal takmer sedem mesiacov, predtým naposledy skóroval 29. marca v súboji proti Minnesote. „Som rád, že to mám za sebou. Môžem sa opäť sústrediť len na zápasy a myslím si, že rovnako aj vy,“ povedal novinárom. Gólov už strelil veľa, na svoj prvý v NHL si však pamätal.

„Také chvíle si zapamätáte navždy. Bolo to do siete Floridy v ich hale,“ reagoval Hossa, ktorý si otvoril gólový účet v profilige ako hráč Ottawy Senators v sezóne 1998/99.

Z aktívnych hráčov sú okrem neho v klube päťstovkárov iba Jaromír Jágr (749 gólov), Jarome Iginla (612) a Alexander Ovečkin (526).

Marián Hossa dal 500. gól v základnej časti NHL
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM