Správy

FOTO: Jaroslav Rezník si prevzal dekrét o zvolení na post generálneho riaditeľa RTVS

Nový generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník si dnes z rúk predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS) a predsedu parlamentného výboru pre kultúru a médiá Dušana Jarjabka (Smer-SD) prevzal dekrét o zvolení do funkcie

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Jaroslav Rezník si prevzal dekrét o zvolení na post generálneho riaditeľa RTVS
7
Galéria
Zdroj: TASR

Jaroslav Rezník na poste generálneho riaditeľa v auguste nahradí doterajšieho šéfa RTVS Václava Miku. Podľa predsedu parlamentu má Rezník silný mandát, keďže v druhom kole tajnej voľby mu svoj hlas odovzdalo 95 poslancov. „Osobne by som chcel v mene Národnej rady SR popriať pánovi Rezníkovi veľa úspechov v práci, šťastnú ruku na svojich kolegov a v prvom rade to, čo je pre Národnú radu SR to najdôležitejšie, aby zachoval verejnoprávny charakter a rozvinul ho v tých rozmeroch, v ktorých televízia rozvíjať tento charakter potrebuje,“ uviedol Danko. Predseda parlamentu zároveň od nového generálneho riaditeľa očakáva, že naplní víziu tretieho televízneho kanálu, že sa nebude snažiť o zvyšovanie koncesionárskych poplatkov a že nájde finančné rezervy v rámci inštitúcie.

Jarjabek pripomenul, že mandát, ktorý Rezník získal, je silný a zväzujúci. Dúfa v korektnú spoluprácu tak, ako bola doteraz medzi generálnym riaditeľom TASR a parlamentným výborom. „Držím palce, aby slovenská televízia a slovenský rozhlas boli najpočúvateľnejšie a najviditeľnejšie v mediálnom priestore,“ dodal.

Rezník verejne prisľúbil, že funkciu bude vykonávať čestne, slobodne a v prospech všetkých občanov SR. „Pred RTVS v nasledujúcich piatich rokoch stojí množstvo úloh, nielen tá, ktorú sme viacerí verejne deklarovali, to znamená vybudovanie tretieho televízneho kanálu, ale aj skvalitnenie všetkých ostatných služieb, či rozhlasových, televíznych, onlinových, alebo ďalších,“ priblížil Rezník. Tretí televízny kanál chce podľa vlastných slov spustiť najneskôr v roku 2020, v prípadne priaznivých podmienok o rok skôr. Zloženie nového manažmentu telerozhlasu neprezradil. O nastavení financovania RTVS sa chce ešte rozprávať s poslancami.

Nový generálny riaditeľ RTVS sa narodil 12. júla 1966 v Ružomberku. Od roku 1993 pôsobil ako riaditeľ Regionálneho štúdia Slovenského rozhlasu (SRo) v Košiciach. V rokoch 1997–2005 bol ústredným, potom generálnym riaditeľom Slovenského rozhlasu (SRo) v Bratislave.

Vláda SR vymenovala Rezníka 4. apríla 2007 do funkcie generálneho riaditeľa Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR), ktorej sa ujal 5. apríla 2007. Po legislatívnej zmene TASR zo štátnej príspevkovej organizácie na verejnoprávnu inštitúciu ho Správna rada TASR v apríli 2009 opätovne zvolila za generálneho riaditeľa TASR na päťročné funkčné obdobie. Tento post obhájil a v januári 2014 ho Správna rada TASR opäť zvolila za generálneho riaditeľa TASR na ďalšie päťročné funkčné obdobie počnúc dňom 30. apríla 2014.

FOTO: Jaroslav Rezník si prevzal dekrét o zvolení na post generálneho riaditeľa
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM