Jakub Forgács Regióny

FOTO: Lučenčan čelí obvineniu. Policajti našli ukradnuté topánky za 180 000 eur!

Živnostník z Lučenca má na krku problém. Podľa slov polície si zadovážil tovar, o ktorom vedel, že pochádza z trestnej činnosti. Čítajte viac!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lučenčan čelí obvineniu. Policajti našli ukradnuté topánky za 180 000 eur!
7
Galéria

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici obvinil muža z Lučenca (39) z prečinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. „Ako živnostník si zadovážil tovar, o ktorom vedel, že pochádza z trestnej činnosti,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Tovar bol odcudzený neznámym páchateľom 29. novembra v Rakúskej republike. Išlo o 1 837 párov špeciálnej pracovnej obuvi s celkovou škodou 180-tisíc eur. Tovar uschovával na presne nezistenom mieste až do 7. decembra, kedy dal časť tovaru (565 párov) previesť prostredníctvom prepravcu do Brna. Ďalší tovar uskladňoval v sklade v Lučenci a v Liptovskom Mikuláši,“ pokračovala hovorkyňa.

„Celkovo bolo zaistených 1652 párov. Vyšetrovateľ obvineného umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie,“ dodala Faltániová so slovami, že v nedeľu (11.12.) sudca okresného súdu vzal obvineného do väzby. Za tento skutok hrozí test odňatia slobody na dva až päť rokov.

Pozrite si zábery zaisteného tovaru v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Policajti objavili ukradnutý tovar. Lučenčan čelí obvineniu!
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM