Eva Drugdová Hokej

FOTO: Mladý talent spod Pustého hradu. Kristián prerazil v zámorskom hokeji

Mladý hokejista zo Zvolena buduje svoju kariéru v zámorí. Práve úspešne zvládol maturitnú skúšku a nás zaujímalo, aké sú jeho ciele a čo ho v najbližšej dobe čaká.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mladý talent spod Pustého hradu. Kristián prerazil v zámorskom hokeji
7
Galéria
Zdroj: archív Kristiána Pospíšila

Kristián Pospíšil začínal s hokejom už počas škôlky vo zvolenskej prípravke. Postupne sa prepracoval a zahral si aj na majstrovstvách sveta hráčov do osemnásť a dvadsať rokov. Tri roky pôsobil v EC Salzburg a podarilo sa mu dostať do zámoria. Má za sebou jednu vydarenú sezónu v Kanade, kde hrával za tím Blainville-Boisbriand Armada a tento rok sa uchytil v Amerike v mužstve Sioux City Musketeers. My sme ho vyspovedali po úspešne zvládnutej maturitnej skúške a zaujímalo nás, aké sú jeho plány do budúcnosti.

Ako nám prezradil, s hokejom začal už asi od štyroch rokov. Rodičia ho k tomu viedli odmalička, keď s ním chodievali na verejné korčuľovanie. „Postupom času, ako som počas základnej školy hrával vo Zvolene, som cítil, že ten hokej viem hrať. Snažil som sa zdokonaľovať a robím to stále. Dúfam, že to dotiahnem čo najďalej," prezradil Kristián.

Na svoj najväčší úspech stále čaká a samozrejme, má nejaké sny, ktoré by si rád splnil. Veľmi pozitívne vníma aj poslednú sezónu v Sioux City Musketeers, kde skončili vo finále. „Hoci sme prehrali posledný zápas v predĺžení, mali sme navrch. Bola to moja najúspešnejšia sezóna a považujem to za veľký krok do budúcnosti,“ hovorí talentovaný hokejista.

Skĺbiť školu s hokejom a cestovať do Zvolena však nebolo jednoduché. „Mám 21 a vlastne až teraz si dokončiujem maturitu,“ dodal Kristián. Úspešne zvládol ústnu maturitnú skúšku na Súkromnej strednej odbornej škole podnikania vo Zvolene a veľmi si pochvaľuje spoluprácu so školou: „Som rád, že mi umožnili ukončiť štúdium. V komunikácii sme nikdy nemali problém a vždy mi vyhoveli. Chodil som na skúšky, musel som si dorobiť prvý a druhý polrok a teraz maturity.“ V septembri ho však ešte čakajú praktické skúšky, ktorých sa žiaľ kvôli hokejovej sezóne v zámorí nemohol zúčastniť.

Väčšiu časť má už za sebou a môže sa ďalej venovať svojej hokejovej kariére. Aké sú jeho plány? „Chcem podpísať zmluvu v Amerike, v mužskom hokeji. V najbližšej dobe uvidím, ako sa to vyvinie. Dostal som pozvánky aj do NHL kempov, rád by som však čo najskôr podpísal zmluvu. Sezóna mi začína už mesiac po drafte v NHL. Týždeň si dávam voľno a potom plánujem robiť tri týždne letnú prípravu.“ Dovolenka teda veľmi do úvahy nepripadá. „Dovolenka je teraz pre mňa, že som tu doma vo Zvolene. Určite som ale rozmýšľal, že pôjdem na tri – štyri noci do Chorvátska k moru,“ prezradil.

Popri hokeji je náročné tráviť čas aj s rodinou. Je to zrejme daň za úspech. „Frajerku mám vo Zvolene a rodičov vo Viedni. Ten čas sa snažím tráviť s rodičmi aj tu, ale je to určite veľmi málo. Prišiel som v nedeľu a hneď maturity. Som tu asi týždeň a s rodičmi som ešte nebol. Teraz idem v piatok hneď za nimi a možno s nimi budem dokopy týždeň,“ objasňuje Kristián nevýhody hokejovej kariéry. Má však svoj cieľ, za ktorým si ide a verí, že sa mu podarí dosiahnuť, čo si zaumienil.

V priloženej galérii si môžete pozrieť úspechy mladého hokejistu!

V OBRAZOCH: Mladý hokejista Kristián Pospíšil
7
Galéria
Zdroj: archív Kristiána Pospíšila
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM