Jakub Forgács Regióny Ostatné športy

FOTO: Na bystrickom štadióne bolo horúco. Zažil veľké meranie síl krajských hasičov

Bežne zachraňujú životy, teraz bojovali medzi sebou. Hasiči Banskobystrického kraja súťažili v hasičskom športe.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na bystrickom štadióne bolo horúco. Zažil veľké meranie síl krajských hasičov
6
Galéria
Zdroj: KR HaZZ Banská Bystrica

V Banskej Bystrici sa konal už XXI. ročník Krajskej súťaže hasičských jednotiek v hasičskom športe, ktorá sa uskutočnila v stredu 31. mája 2017 v areáli štadióna VŠC Dukla Banská Bystrica a 1. júna 2017 v priestoroch Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Lučenci a na futbalovom štadióne v Lučenci.

Prvý deň súťaže hasiči súťažili v disciplínach „beh na 100 metrov cez prekážky a štafeta 4×100 metrov“. Nasledujúci deň na Okresnom riaditeľstve Hasičského a záchranného zboru v Lučenci plnili disciplínu „výstup do 4. nadzemného podlažia cvičnej veže“. Popoludní sa súťažiaci presunuli na futbalový štadión v Lučenci, kde pokračovali súťažnou disciplínou „požiarny útok“.

Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici ocenilo výsledky dosiahnuté v jednotlivých disciplínach hasičského športu a riaditeľ KR HaZZ v Banskej Bystrici plk. Ing. Dušan Sľúka odovzdal ocenenia:

  • v súťaži jednotlivcov v disciplíne výstup do 4. podlažia cvičnej veže, v ktorej sa na prvom mieste umiestnil Michal Marcinek z OR HaZZ v Lučenci s časom 16,24 sek., na druhom mieste sa umiestnil Ľubomír Lőrinčík z OR HaZZ v Lučenci s časom 16,73 sek. a tretie miesto obsadil Peter Šulek z OR HaZZ v Lučenci s časom 17,89 sek.;
  • v súťaži jednotlivcov v disciplíne beh na 100 m cez prekážky, v ktorej sa na prvom mieste umiestnil Ľubomír Lőrinčík z OR HaZZ v Lučenci s časom 17,98 sek., na druhom mieste Mgr. Marek Derdák z OR HaZZ v Revúcej s časom 18,61 sek. a na treťom mieste Peter Šulek z OR HaZZ v Lučenci s časom 18,68 sek.;
  • v dvojboji jednotlivcov, v ktorej sa na prvom mieste umiestnil Ľubomír Lőrinčík z OR HaZZ v Lučenci s časom 34,71 sek., na druhom mieste Michal Marcinek z OR HaZZ v Lučenci s časom 35,07 sek. a na treťom mieste Peter Šulek z OR HaZZ v Lučenci s časom 36,57 sek.;
  • v súťaži družstiev za celkové výsledky dosiahnuté v hodnotení všetkých disciplín, v ktorej sa na prvom mieste umiestnilo súťažné družstvo z OR HaZZ v Lučenci, na druhom mieste súťažné družstvo z OR HaZZ v Rimavskej Sobote a na treťom mieste súťažné družstvo z OR HaZZ vo Veľkom Krtíši.

Riaditeľ KR HaZZ v Banskej Bystrici plk. Ing. Dušan Sľúka zároveň symbolicky ocenil aj najstaršieho účastníka súťaže Petra Cesnaka (47 rokov) z OR HaZZ vo Veľkom Krtíši a najmladšieho účastníka Tomáša Terpáka (22 rokov) z OR HaZZ v Revúcej.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery zo súťaže!

V OBRAZOCH: Veľké meranie síl krajských hasičov
6
Galéria
Zdroj: KR HaZZ Banská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM