Jakub Forgács Regióny Rôzne Zo Slovenska

FOTO: Oáza pokoja v lone prírody. Poznáte Mútne jazero pri Bystrici?

Príroda v okolí Bystrice je nádherná. Mnohé zákutia však nie sú až tak známe ani samotným Bystričanom. Vyberte sa s nami na Mútne jazero!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Oáza pokoja v lone prírody. Poznáte Mútne jazero pri Bystrici?
15
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Slnečné lúče priam ťahajú do prírody. Ak hľadáte tip na zaujímavý výlet počas teplých dní, oplatí sa z Bystrice vyraziť na Mútne jazero (660 m.n.m). Toto miesto je obľúbeným pre mnohých Bystričanov, no stále sa nájde aj veľa takých, ktorí o ňom ani len nepočuli.

Možností, ako sa na Mútne jazero dostať, máte viacero. Tou najznámejšou je asi cesta cez Suchý vrch a Pony farmu. Od rekreačného strediska na Suchom vrchu (690 m.n.m) vás čakajú ešte asi dva kilometre po modrej turistickej značke. Ak sa vám však nechce dlho šliapať z mesta, na Mútne jazero sa môžete vybrať aj z neďalekých Králik. Vedie odtiaľ rovnako modrá turistická značka. Čaká vás asi 3,5 km dlhý pochod, ale prevažne z kopca.

Jazero je vyhľadávaným miestom na opekačky, keďže v jeho okolí je hneď niekoľko ohnísk, vďaka ktorým si užijete dokonalý relax v lone prírody. V tomto období tu často narazíte aj rybárov. A hoci mnohých zláka aj kúpanie sa, jazero tento rok nebolo v zozname prírodných vodných plôch, ktoré hodnotili hygienici z Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR), preto ho treba dobre zvážiť.

Pozrite si Mútne jazero v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Prírodný klenot pri Bystrici, Mútne jazero
15
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM