Boris Macko Regióny

FOTO: Originálny nápad mladých Lučenčanov. Čo vytvorili Jakub a Lenka zo snehu?

So snehovou nádielkou naloží každý po svojom. Niekto s nadávkami odhŕňa sneh, iný zase využije dar pani zimy na to, aby potešil ostatných.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Originálny nápad mladých Lučenčanov. Čo vytvorili Jakub a Lenka zo snehu?
14
Galéria
Foto: Renáta Ďuračková

Väčšine okoloidúcich pri jednom z panelákov na Tuhárskom námestí v Lučenci určite vyčarí na perách úsmev korytnačka zo snehu a malé iglu, ktoré je hneď obďaleč. Navyše, ide o dobrú myšlienku spraviť radosť aj deťom, ktoré bývajú v okolí. Podľa prvotných ohlasov zožala korytnačka aj iglu u najmenších úspech.

Keď napadal sneh, napadlo dvom tínedžerom, že by mohli okolie potešiť snehuliakom. To sa síce nakoniec nepodarilo, no vyšiel im ešte originálnejší po­čin.

„Môj 17 – ročný syn Jakub s o dva roky mladšou kamarátkou Lenkou chceli pri odhadzovaní snehu postaviť deťom snehuliaka. No sneh bol veľmi sypký, tak ho nahádzal na jednu kopu a tá bola základom pre korytnačku. O deň neskôr vznikol aj nápad postaviť iglu,“ opísala okolnosti vzniku snehových atrakcií Jakubova mama Renáta Ďuračková.

„Chcel urobiť niečo nezvyčajné pre skrášlenie okolia, čo zaujme dospelých. No zároveň aj niečo pre radosť deťom, aby sa mali kde pohrať,“ dodala pani Ďuračková. Teší ju, že okolie reaguje na tento nápad pozitívne. „Reagujú tak všetci bez rozdielu veku. Mám radosť, že sa páčia a zatiaľ sú neroztopené,“ uzavrela Jakubova mama. Kto chce korytnačku a iglu vidieť, stačí ak zájde pred vchod paneláku na Tuhárskom námestí 2.

Pozrite si v našej galérii korytnačku a iglu, ktoré vytvorili mladí Lučenčania Jakub a Lenka!

V OBRAZOCH: Dvaja mladí Lučenčania originálnym nápadom potešili okolie
14
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM