Zo Slovenska

FOTO: Otužilci zhodili kabáty a zaplávali si v ľadových vlnách Dunaja

Kým jedni drkotali zubami pod slnkom v mrazivom počasí, iní sa rozhodli rozprúdiť krv v žilách ľadovým kúpeľom. Do Dunaja sa dnes ponorili Ľadové medvede.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Otužilci zhodili kabáty a zaplávali si v ľadových vlnách Dunaja
6
Galéria
Zdroj: A. Ostrihoňová

Začiatok roka sa nesie v znamení nízkych teplôt vzduchu. Extrémne mrazy však neodrádzajú ani skupiny otužilcov. Kým jedni si odskočili na Trojkráľové plávanie do Seneckého jazera, ďalší nadšenci si to dnes namierili do Dunaja.

V hlavnom meste sa stretli desiatky plavcov, ktorých povzbudzoval jasavý dav. Teplomer síce ukazoval –5 °C, pocitová však bola –12 °C.

„V dnešný nádherný mrazivý deň si 32 plavcov – otužilcov vychutnalo ľadový kúpeľ v našej veľrieke Dunaj. Verím, že prizerajúcim sa divákom bola väčšia zima, ako nám v teplej riečnej vode,“ povedal Ľubomír Klimek z občianskeho združenia Ľadové medvede Bratislava.

Zatiaľ čo divákov mrazilo už len pri pohľade na sneh, Ľadové medvede neváhali skočiť do Dunaja, ktorý mal len pol stupňa nad nulou. Borci stihli preplávať cez tok Dunaja dvakrát, niektorí to zvládli len raz a ďalší odvážlivci zvládli aj kilometer popri brehu.

FOTO: Otužilci vytiahli plavky a zaplávali si v ľadových vlnách Dunaja
6
Galéria
Zdroj: A. Ostrihoňová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM