Nicole Regecová Ostatné športy

FOTO: Premiéra zvolenských florbalistov na majstrovstvách: Aké miesto si vybojovali?

Mladší žiaci FBC Zvolen prvý krát postúpili na Majstrovstvá Slovenska vo florbale. Iné mužstvá mali niekoľkoročné skúsenosti, no Zvolenčania sa snažili držať krok. Dokonca ako jediní v skupine uhrali remízu s úradujúcim majstrom z Košíc. A výsledok?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Premiéra zvolenských florbalistov na majstrovstvách: Aké miesto si vybojovali?
Zdroj: FBC Zvolen

Na víkendových majstrovstvách v Trenčíne ukázali mladí florbalisti veľkú bojovnosť. Prvý zápas s domácim FBC Trenčín chlapci zvládli aj napriek tomu, že v priebehu zápasu prehrávali 1:2, no dokázali skóre otočiť vo svoj prospech a vyhrať 3:2. Ďalší súboj bol priamo s úradujúcim majstrom Slovenska FbO Florko Košice.

Zvolenčania k tomuto zápasu pristúpili veľmi zodpovedne a dokonca sa ujali dvakrát vedenia. Zo strany Košíc však prišiel zvrat a naši prehrávali 3:5. Malí bojovníci nič nevzdali a s dávkou šťastia vyrovnali na 5:5. Udržali to až do konca a ako jediný tím na turnaji obrali Košice o body. Posledný zápas v skupine s FbO Florpédo Bratislava zvládli a vyhrali 6:0. V konečnom hodnotení skončili v skupine na druhom mieste, čo ich posunulo do semifinále – do boja o medaily.

Druhý hrací deň sa odohral prvý zápas s FBC Young Arrows Sp. Nová Ves, ktorí porazili Zvolen 4:7. O výsledku rozhodla hlavne fyzická prevaha a skúsenosti hráčov Spišskej Novej Vsi. Zostávalo zabojovať o bronzovú medailu s mužstvom ZŠJM Žatva 90 Dolný Kubín. A aj keď zápas sa začal vyvíjať sľubne, Zvolen nakoniec prehral 4:2.

Zvolenčania išli do zápasov s pokorou a ich účinkovanie predčilo vlastné očakávania. Skončili na štvrtom mieste bez medaile, no v rámci prvej veľkej súťaže to berú ako úspech.

Čítajte tiež:

FOTO: Vydarené Majstrovstvá Slovenska vo fitness: Zvolenskí pretekári zožali obrovský úspech

HKM Zvolen predĺžil ďalšie zmluvy. V tíme zostanú zahraničné posily

Prvé majstrovstvá mladších žiakov vo florbale
3
Galéria
Zdroj: FBC Zvolen
Zdroj: FBC Zvolen
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM