Lenka Fedorová Regióny

FOTO, pri ktorých mnohých Košičanov zabolí pri srdci: Takto to kedysi vyzeralo vo VSŽ!

Napriek súčasnej, neistej situácii sú košické oceliarne pre mnohých srdcovou záležitosťou. Pracovali v nich veľa rokov a nechali tam kus svojho života.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, pri ktorých mnohých Košičanov zabolí pri srdci: Takto to kedysi vyzeralo vo VSŽ!
13
Galéria
Zdroj: TASR

Nálepku najväčší zamestnávateľ na východnom Slovensku si nesú košické oceliarne už veľa rokov. Otázne je, či tomu tak bude aj v budúcnosti.

Podľa posledného vyjadrenia premiéra Roberta Fica napriek tomu, že sa pravidelne objavujú informácie o snahe amerického U.S. Steel predať košický závod, memorandum medzi vládou a touto spoločnosťou sa zatiaľ plní.

„Zatvoriť U. S. Steel v Košiciach by znamenalo, že by veľa ľudí prišlo o prácu a región by bol významne postihnutý. Moja predstava je, že najlepšie pre Slovensko by bolo, pokiaľ by U. S. Steel na Slovensku zostal,“ zdôraznil premiér.

Fico však taktiež pripustil, že spoločnosť je plne v rukách amerického majiteľa a slovenská vláda im ťažko zabráni odísť z Košíc, keď sa tak rozhodnú. Napriek nepriaznivej aktuálnej situácii však dverami železiarní za desiatky rokov prešlo množstvo zamestnancov. Tí tam za sebou zanechali poriadny kus práce, času, spomienok i príbehov.

V nedávnom článku sme vám priniesli dobové fotografie z výstavby tohto gigantu zo 60-tych a 70-tych rokov. Tentokrát vám prinášame ďalšie zaujímavé fotografie z diania v železiarniach z minulého storočia. Zaspomínajte si s nami v priloženej fotogalérii.

Titulné foto: Tasr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM