Tlačové správy Rôzne

Foto Slovakia je tu: Najväčšia fotografická súťaž vstupuje do 6. ročníka

V tomto roku otvára svoje brány 6. ročník najväčšieho fotografického podujatia na Slovensku - FOTO SLOVAKIA 2017. Podujatie, ktoré už tradične spája výstavu so sprievodným programom.

Ilustračný obrázok k článku Foto Slovakia je tu: Najväčšia fotografická súťaž vstupuje do 6. ročníka
Zdroj: Foto Slovakia

Rovnako ako predminulý rok ho zastreší historická Stará tržnica. A čo vás čaká? V hlavnom programovom bloku sa predstavia známi slovenskí fotografi a odborníci na fotografiu Ivan Čaniga, Ľubo Špirko, Ján Štovka, Matúš Zajac, Martin Dodrv a Marián Pauer. Z českej reubliky k nám príde fotograf prírody, Petr Bambousek.

Zdroj: Foto Slovakia

Fascinujúci svet prírody predstaví Petr Bambousek. Navštívime s ním exotické Borneo.

Tým ale s prednáškami nekončíme. V druhom bloku prednášok sa predstavia fotografi Tomáš Hulík, Martin Farkaš, Roman Borák a šéfredaktor ePhoto.sk Karol Srnec. Táto časť bude venovaná praktickému využitiu fototechniky. Len nedávno sa s Mongolska vrátil Tomáš Hulík, ako ambasador Nikonu tam odskúšal najnovšiu zrkadlovku Nikon D850.

Uprostred tržnice bude tradičný Otvorený ataliér, zariadený zábleskovými aj trvalými svetlami Fomei. Tu nebudú chýbať praktické ukážky portrétneho fotenia. Známy fakír Igor Slovák sa netradične predstaví ako fotograf portrétnej Fine Art fotografie. Speváčka Miša vymení mikrofón za fotoaparát aby návštevníkov naučila ako sa fotia detičky. Komerčnej i nekomerčnej módnej fotografii sa bude venovať fotografka Petra Baranovičová. Firma Fomei predstaví novinky zo sveta ateliéroveho svietenia a tlače fotografii.

Zdroj: Foto Slovakia

Fakír Igor Slovák sa netradične predstaví ako fotograf.

Návštevníci si budú môcť vyskúšať fotenie v ateliéri, kde im budú k dispozícii členovia skupiny Fringia, oblečení v nádherných historických kostímoch. Svojími fotografiami sa naviac pochvália členovia Asociácie slovenských svadobných fotografov.

Zdroj: Foto Slovakia

Návštevníkom zapózuju v ateliéri členovia skupiny Fringia.

Čo by to bolo podujatie pre fotografov, keby na ňom neboli aj stánky výrobcov techniky a firiem ponúkajúcich služby v oblasti fotografie, videa a mobilných telefónov? Nielen novinky predstavia Nikon, Canon, Olympus, Lowepro, Fujifilm, Sony, Sony Mobile, Samsung, Eizo, Fomei a ďalší.

Zdroj: Foto Slovakia

Organizátorom podujatia je najväčší fotografický portál na Slovensku, ePhoto.sk. Viac informácii, vrátane kompletného programu, nájdete na stránke www.fotoslovakia.sk. Sledujte nás na Facebooku.

Miesto: Stará Tržnica, Nám. SNP, Bratislava Dátum a čas: 5. november 2017, 9.00 – 18.00 hod. Vstupné: 5€

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM