Aktualizované Anton Hrachovský Krimi

FOTO: Trinásť zadržaných podozrivých: O ich osude rozhodne Špecializovaný súd v Bystrici

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici si vyhrnul rukávy i cez víkend. Rozhoduje o väzbe pre 13 obvinených zo zásahu NAKA.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Trinásť zadržaných podozrivých: O ich osude rozhodne Špecializovaný súd v Bystrici
6
Galéria
Zdroj: TASR

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, začal v nedeľu 15. októbra o 14:00 rozhodovanie o väzbe pre 13 obvinených, ktorí boli zadržaní v piatok 13. októbra pri zásahu Národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a ostatných zložiek Policajného zboru. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Výsledok akcie SHARK

Policajná akcia v piatok prebehla v Košickom, Prešovskom, Banskobystrickom a Bratislavskom kraji. Ako informovala polícia na svojom facebookovom profile, policajti v rámci akcie SHARK vykonávali domové prehliadky a prehliadky iných priestorov vo viac ako 40 objektoch s cieľom zadokumentovať závažnú ekonomickú trestnú činnosť.

Obvinení podali sťažnosť proti rozhodnutiu

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, rozhodol dnes o vzatí do väzby 13 osôb, ktoré boli zadržané v piatok 13. októbra pri zásahu Národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a ostatných zložiek Policajného zboru (PZ). Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

„Obvinení sú zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu skrátenia dane a poistného, ako aj z legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Dôvodom väzby je obava z pokračovania v trestnej činnosti,“ uviedla hovorkyňa s tým, že rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, nakoľko obvinení podali proti nemu sťažnosť. „O sťažnostiach bude rozhodovať Najvyšší súd,“ dodala.

Rozhoduje sa o väzbe pre 13 zadržaných zo zásahu NAKA v štyroch krajoch
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM