Krimi

FOTO: Ukrajinci chceli previesť cez slovenský hraničný priechod 19 migrantov

Pred hraničným priechodom Šahy si nitrianski colníci všimli prichádzať bielu dodávku. Pred kontrolným stanovišťom však náhle vodič vypol svetlá a odbočil na vedľajšiu cestu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ukrajinci chceli previesť cez slovenský hraničný priechod 19 migrantov
3
Galéria
Zdroj: Colný úrad Nitra

V piatok 12. januára v skorých ranných hodinách v blízkosti hraničného priechodu Šahy zastavili nitrianski colníci vozidlo prichádzajúce z Maďarska. „Pri kontrole vozidla imatrikulovaného na Ukrajine zistili, že sa v ňom nachádza 19 osôb neznámej totožnosti a národnosti,“ informoval nás o tom hovorca Colného úradu v Nitre, Stanislav Pacher.

Podľa slov Stanislava Pachera, v čase o cca 01.45 h spozorovala hliadka colníkov vozidlo prichádzajúce smerom od štátnej hranice s Maďarskom, ktoré pred kontrolným stanovišťom náhle vyplo na vozidle svetlá a odbočilo na vedľajšiu cestu. Colníci preto v sprievode služobného psa dohľadali podozrivé vozidlo a skontrolovali ho.

„Na výzvu colníkov sa vodič a jeho spolujazdec preukázali dokladmi totožnosti, z ktorých vyplynulo, že sú ukrajinskej národnosti. Na otázku či prevážajú tovar odpovedali negatívne. Colníci preto chceli skontrolovať priestory vozidla. Pri kontrole však zistili, že sa v ňom nachádza 19 osôb – 13 mužov, 2 ženy a 4 deti. Tí nevedeli preukázať svoju totožnosť,“ prezradil hovorca CÚ v Nitre, Stanislav Pacher.

Ako dodal Pacher z Colného úradu v Nitre, z dôvodu vecnej príslušnosti boli k prípadu prizvaní príslušníci PZ SR, ktorí následne zabezpečovali ďalšie procesné úkony. Vzhľadom na to, že vo vozidle sa nachádzali deti, colníci privolali aj rýchlu zdravotnú pomoc.

FOTO: Ukrajinci chceli previesť cez slovenský hraničný priechod 19 migrantov
3
Galéria
Zdroj: Colný úrad Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM