Regióny Kultúra

FOTO: V Topoľčiankach bolo živo, ľudia sa bavili na otvorení novej sezóny

Tradične ako každý rok, 1. mája zavítali do obce tisíce návštevníkov, aby sa zúčastnili na otvorení novej turistickej sezóny. Svoje brány otvoril žrebčín, vinárne i zámok.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Topoľčiankach bolo živo, ľudia sa bavili na otvorení novej sezóny
9
Galéria
Zdroj: Ivan Klbik

Obec Topoľčianky sa v pondelok zaplnila tisíckami návštevníkov, ktorí sa sem prišli zabaviť na tradičné prvomájové otvorenie novej turistickej sezóny. Ľudia mohli navštíviť Národná Žrebčín, Château Topoľčianky i tunajší zámok.

Jazdiarne, tréningy koní i múzeum

V Národnom žrebčíne bol v rámci Dňa otvorených dverí pripravený pestrý program. Ľudia si mohli pozrieť verejné tréningy športových koní, otvorené pre návštevníkov boli i jazdiarne a hipologické múzeum. Vrcholom dňa v Národnom žrebčíne bol slávnostný galaprogram, ktorým sa nová jazdecká, turistická a chovateľská sezóna oficiálne otvorila.

Kultúrny program bol pripravený i v Zámku Topoľčianky. Pre najmenších bolo pripravené divadelné predstavenie „Dlhý, široký a bystrozraký“, zaujímavý bol pohľad i na výstavu áut Land rover a Jaguár. Počas dňa bola otvorená i muzeálna expozícia zámku.

Vyše 50 vzoriek

Vo vinárniach Château Topoľčianky to taktiež žilo, podobne i tu bol Deň otvorených dverí, ktorý prilákal množstvo degustátorov. K dispozícií bolo viac ako 50 degustačných vzoriek. Nechýbali tradičné prehliadky pivníc a archívu, vynovená pivnica a bol pripravený i párty stan.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM