Rastislav Búgel Hokej

FOTO: Vydreté víťazstvo, HK Nitra sa ujal vedenia štvrťfinále so Žilinou

Hokejisti HK Nitra vyhrali v prvom zápase štvrťfinále Slovnaft play off Tipsport Ligy nad MsHK DOXXbet Žilina 4:3 po predĺžení. V sérii hranej na štyri víťazné zápasy sa tak ujali vedenia 1:0.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Vydreté víťazstvo, HK Nitra sa ujal vedenia štvrťfinále so Žilinou
Foto: Rastislav Búgel

Prvá gólová šanca prišla až v 14. minúte, no strelu osamoteného Žilinčana Reháka zázračne zneškodnil domáci brankár Valent. V závere tretiny mali blízko ku gólu domáci, Bajtek trafil z ľavého kruhu žrď žilinskej brány a krátko na to sa dostal do samostatného úniku Slovák, no tentokrát úspešne zasiahol Tomek.

Prvý gól videli diváci až v 29. minúte, keď domáci využili presilovú hru. Štefanka prihral puk spoza bránky na modrú čiaru Königovi a ten prestrelil všetko pred sebou. V 32. minúte využila aj Žilina presilovú hru, Brejčák našiel prihrávkou spoza bránky Hunu a ten ho poslal do odkrytej časti domácej bránky. Tri minúty pred druhou sirénou sa hostia dostali do vedenia, rovnako v presilovke prekonal Valenta opäť Huna. Ten pri góle zranil domáceho brankára, ktorého odviezli na nosidlách a nahradil ho Lakosil

Po 82 sekundách tretej časti stretnutia prišlo vyrovnanie a znovu padol gól v presilovej hre. Podhradského delovku tečoval pred Tomekom domáci Slovák. Nitrania otočili stav v 51. minúte, keď opäť v presilovej hre napriahol od modrej čiary Milam a tvrdou strelou vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu hosťujúcej bránky. O štyri minúty neskôr dosiahol Huna hetrik a vyrovnal na 3:3 – a opäť v presilovej hre.

V riadnom hracom čase sa nerozhodlo a tak nasledovalo predĺženie. V ňom mohol rozhodnúť z trestného strieľania domáci Macík, no Tomeka neprekonal. Napokon sa v 64. minúte sám pred žilinským brankárom presadil Ručkay.

HK Nitra – MsHK DOXXbet Žilina 4:3 po predĺžení (0:0, 1:2, 2:1 – 1:0)

Góly: 29. König (Štefanka, Stloukal), 42. Slovák (Podhradský, Ordzovenský), 51. Milam (Laliberté, Slovák), 64. Ručkay (Baker, Kutálek) – 32. Rób. Huna (Brejčák, Zaťko), 38. Rób. Huna (Brejčák), 55. Rób. Huna (Konečný, Novotný)

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: Vydreté víťazstvo, HK Nitra sa ujal vedenia štvrťfinále so Žilinou
20
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM