Šport Regióny

FOTO: Výstavba Národného futbalového štadióna sa blíži ku koncu

Futbalový stánok na Tehelnom poli utešene rastie. Pozrite si jedinečné zábery aktuálneho stavu výstavby priamo z tribún budúceho národného štadióna!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Výstavba Národného futbalového štadióna sa blíži ku koncu
27
Galéria
Zdroj: FB Štadión Tehelné pole

Výstavba Národného futbalového štadióna na Tehelnom poli za posledné dva mesiace výrazne pokročila. Pozrite sa, ako vyzeral štadión v januári, kedy sme vás o ňom naposledy informovali, a ako vyzerá dnes. V stredu (28. 3.) sa na štadióne konal kontrolný deň a útrobami budúceho športoviska sa prešla aj redakcia Bratislava24.sk.

Hotový do konca roka

Fanúšikovia nielen z hlavného mesta sa už teraz nevedia dočkať momentu, kedy po prvýkrát prejdú bránami novučičkého futbalového štadióna a budú si môcť pozrieť zápas svojho tímu z pohodlia zaplnených tribún.

Ak patríte k nim, máme pre vás dobrú správu. Národný štadión, ktorý bude určený pre slovenskú reprezentáciu a taktiež futbalistov ŠK Slovan Bratislava, by mal byť dokončený do konca tohto roka.

„Stále držíme termín koniec roka, ak sa bude dať, bude to skôr, no záleží aj od toho, ako bude prebiehať verejné obstarávanie, takže skorší termín sľubovať nechcem,“ uviedol predseda predstavenstva akciovej spoločnosti Národný futbalový štadión Pavel Komorník.

Hrubá stavba štadióna má byť hotová do polovice augusta, vybavenie futbalovej arény, zodpovedajúce najnovším nárokom UEFA, by malo byť dokončené do konca kalendárneho roka. V súčasnosti sa pracuje nielen na zastrešení, tribúnach a zázemí štadióna, ale aj na trávniku.

Moderný futbalový stánok začali stavať v septembri 2016. Hrubú stavbu realizuje spoločnosť STRABAG Pozemné a inžinierske staviteľstvo s. r. o. Projekt národného štadióna „zhltne“ sumu vo výške 75 miliónov eur.

Zdroj: YouTube.com
Výstavba Národného futbalového štadióna na Tehelnom poli (marec 2018)
27
Galéria
Zdroj: FB Štadión Tehelné pole
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM