Eliška Šándorová Rôzne

FOTO: Zabudnite na nudu! Zrkadlové torty odzrkadlia vašu sladkú nápaditosť

Nudia vás tradičné polevy a "nariasené" zdobenie cukroviniek? Inšpirujte sa hitom zrkadlových tort. Ich prípravu zvládnu aj menej zručné cukrárky.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zabudnite na nudu! Zrkadlové torty odzrkadlia vašu sladkú nápaditosť
Zdroj: Facebook

Gazdinky, ktoré hľadajú inšpirácie najmä na internete, sa možno s týmto aktuálnym hitom vo svete cukroviniek už stretli. Čo tak pripraviť pre blízkych a rodinu tradičnú dobrotu s netradičným vzhľadom?

S takto zdobenými narodeninovými tortami či nedeľnými bábovkami určite zabodujete. Hladká poleva odzrkadlí nielen vašu šikovnosť, ale aj skutočný odraz!

Cukrárka Olga

Ruská cukrárka Olga Noskova zaplavila internet svojimi, podľa niektorých príliš dokonalými, netradičnými zákuskami. Na sociálnych sieťach, ktoré pravidelne dopĺňa sladkými novinkami, má desaťtisíce sledovateľov.

Čítajte aj: Cukrárka Jana o svojich výtvoroch: Najväčšia torta mala vyše 20 kilogramov, piekla aj mužské prirodzenie

Na obdiv prezentuje zrkadlové torty (mirror cake). Je to tzv. mramorový efekt, ktorý vzniká rôznymi farebnými glazúrami. Na prvý pohľad síce vyzerajú komplikovane, zvládne ich aj menej zručná cukrárka. Krásne lesklé torty resp. zrkadlovú polevu dostať kúpiť aj v špecializovaných predajniach, avšak domáci výtvor sa oplatí vyskúšať!

"Som vďačná, že sledujete môj Instagram a oceňujete moju prácu. Toľká pozornosť mi lichotí,“ napísala na svoj profil Olga.

Rovnakú obľubu si získali aj jej galaxy dezerty s vesmírnym motívom.

Zrkadlová poleva

Torty možno pre niektorých vyzerajú ako umelé, no ich tajomstvo spočíva v bežných surovinách a nie sú o nič „horšie“ ako rôzne našľahané smotanové krémy či šľahačka.

Ako na to? Vo videu nájdete jednoduchý postup, na internete natrafíte na recepty viac-menej v tomto zložení. Potrebujete: 20g práškovej želatíny, 120g vody, 300g glukózy, 300g cukru, 150g vody, 200g sladeného kondenzovaného mlieka, 300g čokolády (bielej, mliečnej, tmavej alebo ich kombinácie), ľubovoľné potravinárske farbivo.

Postup: želatínu si pripravíte podľa návodu. Uvaríte glukózu, cukor a vodu, do ktorých pridáte želatínu. Prilejete kondenzované mlieko, zalejete čokoládou a primiešate jemne rozpustené maslo tak, aby sa netvorili bublinky. Teplota zmesi by nemala byť vyššia ako 35 stupňov Celzia.

Pohrajte sa aj s farbami a sladký výsledok je na vašej kreativite! Viac fotografií z výtvorov cukrárky Olgy nájdete v galérii.

Čítajte aj: Medovníkári v Lučenci mali veľkú konkurenciu: Perníkové cesto muselo vydržať mesiace, recept bol tajný

Mirror cake
1
Galéria
Zrkadlové torty
13
Galéria
Zdroj: Facebook O. Noskova
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM