Eva Drugdová Rôzne Zo Slovenska

FOTO: Zvolenská trénerka jumpingu Oli Fašková: Peknú postavu si môžete aj vyskákať

Oli miluje pohyb a vo svojom voľnom čase sa venuje precvičovaniu jumpingu. Chcete sa aj vy dostať do formy na leto? Možno vás inšpiruje!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvolenská trénerka jumpingu Oli Fašková: Peknú postavu si môžete aj vyskákať
11
Galéria
Zdroj: archív Oli Faškovej

Oli Fašková sa venuje precvičovaniu jumpingu tri roky a toto cvičenie ju tak uchvátilo, že skáče aj niekoľkokrát do týždňa. Podľa mladej Zvolenčanky sa dá pekná postava na trampolíne vyskákať. Zaujíma vás, aké sú ďalšie výhody jumpingu? Prečítajte si, čo radí šikovná trénerka.

Množstvo endorfínov

Pred letom väčšinou každý rieši svoju postavu a rozmýšľa, ako ju rýchlo vylepšiť do plaviek. Zázraky nepozná ani obľúbená trénerka jumpingu, no vie, ako sa udržať fit. „Každý pohyb, ktorý človek robí aspoň dvakrát do týždňa, je dobrý. Mne učaroval jumping. Tým, že skáčete, sa vyplavujú endorfíny, odbúrava sa stres a navyše robíte niečo pre svoje zdravie a postavu,“ vysvetľuje Oli. Ak pritom cvičíte v skupine, s hudbou a dobrou choreografiou, je to omnoho záživnejšie.

Pri tomto cvičení sa totiž posilňujú všetky svalové partie a samozrejme sa zvyšuje vytrvalosť a kondícia. „Pravidelné skákanie rozhodne pomôže zlepšiť aj našu kondíciu. Počas tréningu striedame rôzne tempo, robíme balančné cviky a zapájame do toho aj šprinty,“ dopĺňa trénerka.

Nezaťažuje kĺby

Mnohí sa však jumpingu obávajú kvôli rôznym otrasom. Nemôže uškodiť? „Naopak, jumping je v porovnaní s behom oveľa miernejší a nezaťažuje tak kĺby. Špeciálna trampolína totiž eliminuje nárazy,“ dodáva Oli. Skákanie je teda vhodné aj pre úplných začiatočníkov, keďže sa začína vždy s jednoduchým pohojdávaním a jednotlivé prvky sa učia postupne, až sa prechádza k zložitejším choreografiám.

Skákanie na trampolíne obľubujú deti a vyšantiť sa pri hudbe môžu vďaka jumpingu aj dospelí. „Ku mne chodievajú väčšinou ženy, ale skákanie na trampolíne je vhodné pre obe pohlavia. Sú chlapi, ktorí jumping aj precvičujú. Pre ženy je však navyše výhodou, že posilňujú aj panvové dno,“ hovorí Oli.

No a väčšinu asi zaujíma, či sa dá s jumpingom aj schudnúť. „Samozrejme, že spaľujete dostatok kalórii, ale strava je tiež veľmi dôležitá. Ja napríklad nedokážem odolať sladkostiam, ale keď sa to správne vyváži spolu so športom, nemusíme sa trápiť drastickými diétami. Prejedanie sa však neodporúčam, všetko s mierou,“ dodáva šikovná trénerka.

V priloženej galérii si môžete pozrieť fotky šikovnej trénerky!

V OBRAZOCH: Trénerka jumpingu Oli
11
Galéria
Zdroj: archív Oli Faškovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM