JAB Regióny Kultúra

FOTOREPORTÁŽ: Boli sme sa pozrieť na škôlkarske vianočné trhy v Spišskej

Vianočný stromček, pesničky, rôzne výrobky a príjemná predsviatočná atmosféra. Na sídlisku Západ si deti aj ich rodičia užili škôlkarske vianočné trhy.

Ilustračný obrázok k článku FOTOREPORTÁŽ: Boli sme sa pozrieť na škôlkarske vianočné trhy v Spišskej
15
Galéria

Obdobie pred najkrajšími sviatkami roka je typické aj tým, že sa v rôznych kútoch našej krajiny konajú jarmoky. Trojdňový Vianočný trh majú už Novovešťania za sebou, no trhová atmosféra zavládla v Spišskej Novej Vsi aj vo štvrtok. Bola určená našim najmenším a ich rodičom. V materskej škole na sídlisku Západ sa totiž konal už 5. ročník škôlkarskych vianočných trhov.

Každoročná súčasť

Ako pre náš portál povedala riaditeľka uvedenej škôlky Ingrid Fabiniová, trhy sú už každoročnou súčasťou ich škôlky. Hlavnou myšlienkou je užiť si predvianočnú atmosféru v prostredí, ktoré je pre deti blízke a to aj spolu s ich rodičmi. Každá trieda sa na trhy pripravuje niekoľko týždňov vopred a vianočné výrobky, ktoré deti vyrobia za pomoci pani učiteliek či rodičov, sú hlavnou súčasťou tohto podujatia.

Za dobrovoľný príspevok

Ako sa na správne trhy patrí, nechýbali na nich ani vianočné pesničky či detský vianočný punč. Všetky výrobky si mohli účastníci trhov odniesť za dobrovoľný príspevok.

„Vyzbierané peniažky použijeme, tak ako každý rok, na zveľadenie priestoru škôlky. Momentálne máme v pláne deťom vytvoriť na dvore škôlky namiesto jedného nepoužívaného pieskoviska priestor, ktorý by sme využívali na cvičenie na čerstvom vzduchu v teplejších mesiacoch,“ doplnila pani riaditeľka.

Ako si užívali atmosféru škôlkarskych vianočných trhov ich účastníci si môžete pozrieť v našej fotogalérií.

Sledujte tie FOTKY: Takéto trhy zažili deti v Spišskej Novej Vsi
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM