Romana Buganová Šport

Futbalisti Liptovského Mikuláša majú nového trénera: Vedenie siahlo po koučovi so skúsenosťami z najvyššej ligy

Vedenie MFK Tatran Liptovský Mikuláš v pondelok predstavilo verejnosti nového trénera, ktorý po odchode Juraja Sabola prevezme A-mužstvo.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Liptovského Mikuláša majú nového trénera: Vedenie siahlo po koučovi so skúsenosťami z najvyššej ligy
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Do tímu spod Tatier prichádza Anton Šoltis, ktorý má skúsenosti aj z najvyššej slovenskej súťaže, kde pôsobil ako asistent trénera Ladislava Šimča. „Ide o skúseného trénera, ktorý pôsobil ako asistent trénera v Ružomberku, Michalovciach, alebo napríklad aj v Košiciach. Hľadali sme však trénera, ktorý bude zapadať do nášho mladého mužsva," informuje Milan Mikušiak, riaditeľ MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

Po stredajšom odchode Juraja Sabola do Senice prevzala mikulášsky tím dvojica Blaščík a Papaj, ktorá viedla Liptákov na zápase 7. kola pri prehre v Bardejove. „Treba povedať, že pre nás to bola vynútená zmena, keďže Juraj Sabol po dobrých výkonoch padol do oka vedeniu Senice, ktorého ho oslovilo trénovať tím vo Fortuna lige. Sme veľmi radi, že okrem hráčov sa do najvyššej súťaže cez náš klub dostal aj tréner," dodal riaditeľ klubu Milan Mikušiak.

Nový tréner si dá do zostavy poradiť

Nový lodivod mikulášskeho tímu absolvoval s tímom úvodný predzápasový tréning, na ktorom spoznával nové hráčske tváre. „Trénerom som sa stal v podstate v stredu, takže teraz spoznávam prostredie, ale aj samotných hráčov. Teší ma fakt, že v tíme okrem vyčnievajúcich Papaja s Lišivkom budem pracovať s mladými agresívnymi hráčmi, ktorí chcú hrať futbal. Pred zápasom si však ešte preberiem zostavu s Martinom Pohlodom, keďže najskôr musím hráčov vidieť v zápasovom tempe," uviedol Anton Šoltis, nový tréner MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

foto: MFK Tatran

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM