Jakub Forgács Futbal

Podbrezová odštartovala prípravu. Zmeny v kádri aj v realizačnom tíme

Dve desiatky hráčov Podbrezovej už zarezávajú, aby sa pripravili na nadchádzajúcu sezónu. V tíme 5 nových mien a pribudol aj nový kouč brankárov.

Ilustračný obrázok k článku Podbrezová odštartovala prípravu. Zmeny v kádri aj v realizačnom tíme
Zdroj: TASR

Futbalisti Podbrezovej začali letnú prípravu na novú sezónu 2016/2017 v piatok popoludní s dvadsiatimi futbalistami. Zmeny sa dotkli nielen hráčskeho kádra, ale aj realizačného tímu. K trénerskej dvojici Marek Fabuľa a Miroslav Guza pribudol nový kouč brankárov Peter Boroš, ktorý ukončil v banskobystrickej Dukle aktívnu futbalovú kariéru a dal sa na trénerský chlebík.

5 nových mien

„Rozhodol som sa prijať ponuku funkcionárov Podbrezovej a skončiť s hráčskou kariérou. Posledné roky v Dukle boli z psychického hľadiska ťažké, zvážil som všetky za a proti a dal som sa napokon nahovoriť na trénerskú dráhu. Verím, že som učinil správne rozhodnutie. Teším sa na novú úlohu,“ uviedol na piatkovom zraze Peter Boroš. Realizačný tím sa rozšíril aj o fyzioterapeuta Lukáša Kováčika a kondičného trénera Andreja Cabana.

V kádri Podbrezovej je päť nových mien. Michal Breznaník prestúpil zo Sparty Praha, na skúške sú Haris Memič a Endy Opoku Bernadina z Banskej Bystrice, Radoslav Ďanovský z Martina a Branislav Gamboš z Púchova. Z juniorky povolali do A–mužstva Petra Štepaniaka. „Verím, že noví hráči sa pobijú o miesto v zostave. Uvidíme v letnej príprave, či na to majú, alebo nemajú. Ja verím, že noví futbalisti budú svetlým javom. A ak nie, budeme hľadať ešte iných hráčov,“ vyjadril sa k novým tváram v mužstve tréner Marek Fabuľa.

Podbrezovčania už nepočítajú s Nikolom Andričom a Milovanom Kaporom, ktorí si hľadajú nové angažmán a hosťovanie nepredĺžili Mário Almaský, Roman Sabler a Václav Ježdík. Tí sa vracajú do svojich materských klubov. Ivan Minčič začne po zranení kolena prípravu s tímom juniorky. „Na prvý tréning neprišli pre iné povinnosti Radoslav Ďanovský, Lazar Djordejevič, Dejan Peševski a Pavol Šafranko. K mužstvu sa pripoja od pondelka. Michal Breznaník má zranenie slabín, takže ten príde k nám neskôr, rovnako sa musia zotaviť po operáciách Matej Kochan a Blažej Vaščák. Čo sa týka zahraničných ponúk, záujem bol o Mateja Kochana, no dohodli sme sa s jeho manažérom, že zostane u nás. Z poľskej ligy prišla ponuka na Patrika Vajdu, zatiaľ však zostáva v kádri,“ prezradil na úvodnom zraze manažér ŽP Šport Podbrezová Michal Budovec.

Doma aj v Budapešti

Úvodné dva týždne prípravného obdobia absolvujú podbrezovskí futbalisti v domácich podmienkach, kde odohrajú prípravný zápas so Skalicou (21. júna o 13.00 h) a presunú sa i do Budapešti. Tam si zmerajú sily s tamojším Honvédom (25. júna o 17.00 h). Následne majú naplánované letné sústredenie v Česku, konkrétne v Třemošnici – Starom Dvůre, kde budú od 28. júna do 5. júla. Tu odohrajú tri stretnutia – v Nymburku s Libercom (29. júna o 13.00 h), v Chlumci nad Cidlinou s Jabloncom (2. júla o 17.30 h) a v Prachoviciach s Mladou Boleslavou (5. júla o 17.30 h).

„Treba sa dobre pripraviť, aby sme zachytili hneď úvod jesene a neboli pod takým tlakom ako v minulej sezóne. Aj preto hráme v príprave so súpermi, ktorí by nás mali dobre preveriť. Uvidíme, ako sa v týchto kvalitných zápasoch ukážu noví hráči. Ja verím, že sa dobre pripravíme a všetko zvládneme hlavne v plnej sile a zdraví,“ tvrdí brankár Podbrezovej Martin Kuciak.

Hráčsky káder FO ŽP Šport Podbrezová:

  • Brankári: Martin Kuciak, Patrik Lukáč, Branislav Pavol
  • Hráči v poli: Jaroslav Kostelný, Ján Krivák, Lukáš Migaľa, Matúš Turňa, Lazar Djordjevič, Daniel Magda, Ľuboš Kupčík, Patrik Vajda, Matej Kochan, Dejan Peševski, Miroslav Viazanko, Pablo Podio, Adam Lipčák, René Duda, Pavol Šafranko, Andrej Rendla, Blažej Vaščák, Juraj Pančík, Peter Štepaniak, Michal Breznaník
  • Na skúške: Haris Memič (FK Dukla Banská Bystrica), Endy Opoku Bernadina (FK Dukla Banská Bystrica), Radoslav Ďanovský (Fomat Martin), Branislav Gamboš (MŠK Púchov)

Čítajte tiež:

Stredopoliar Breznaník je späť: Po desiatich rokoch sa vracia do Podbrezovej

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM