Futbal

Futbalové adieu pre slovenský tím: S Nemcami prehrali o tri góly

Slovenskí futbalisti sa s účinkovaním na EURO 2016 rozlúčili v osemfinále. V nedeľňajšom vyraďovacom súboji na štadióne Pierrea Mauroya v Lille bolo nad ich sily Nemecko, ktorému podľahli hladko 0:3.

Ilustračný obrázok k článku Futbalové adieu pre slovenský tím: S Nemcami prehrali o tri góly
Zdroj: TASR

Góly favorita strelili Jérome Boateng, Mario Gomez a po zmene strán sa presadil Julian Draxler. Okrem toho Mesut Özil v 13. minúte nepremenil jedenástku.

Zverenci trénera Jána Kozáka napriek prehre s Nemeckom splnili cieľ, s ktorým na šampionát cestovali, a to už účasťou medzi šestnástimi najlepšími tímami šampionátu.

Čítajte aj: Futbalová súťaž sa prehupla cez polovicu. Nedajte si ujsť ceny

Na finálovom turnaji vo Francúzsku zaznamenali v štyroch zápasoch jedno víťazstvo (2:1 Rusko), jednu remízu (0:0 Anglicko) a dve prehry (1:2 Wales, 0:3 Nemecko) so skóre 3:6. Prehra 0:3 s Nemeckom je pre slovenský tím najvyššou, odkedy je Kozák pri jeho kormidle.

Z 24 účastníkov turnaja bez ohľadu na ďalšie výsledky obsadí Slovensko konečnú 14. priečku, z vyradených osemfinalistov boli od neho vzhľadom na postavenie po skupinovej fáze horšie dva ostrovné tímy – Severné Írsko a Írsko.

V osemfinále veľkého turnaja mal slovenský futbal zastúpenie aj na MS 2010 v Juhoafrickej republike, keď bol nad sily tímu Vladimíra Weissa st. neskorší finalista z Holandska.

Nemecko honosiace sa titulom majstra sveta sa vďaka triumfu nad „sokolmi“ prebojovalo do štvrťfinále, v ktorom nastúpi v sobotu 2. júla o 21.00 SELČ v Bordeaux proti úspešnejšiemu z dvojice Taliansko – Španielsko (pondelok 27. júna o 18.00 SELČ v Saint-Denis).

Rozlúčku s najcennejším dresom absolvoval v zápase s Nemeckom slovenský útočník Stanislav Šesták. Gólový hrdina kvalifikácie MS 2010 nahradil v 64. minúte na ihrisku Michala Ďuriša. Šesták v najcennejšom drese odohral 66 zápasov a nastrieľal trinásť gólov.

EURO 2016: Slovensko - Nemecko
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM