Jaroslav Dodok Hokej

Galský kohút dokikiríkal. Slováci vo štvrťfinále!

Boli to nervy! Outsider skupiny Francúzsko opäť raz prekvapil. Galtskí kohúti držali s nami tempo až do konca a Slováci vybojovali len tesnú výhru 5:4. Využili tak obrovskú šancu a postúpili do štvrťfinále! Po prvý raz od roku 2007 na hokejovom šampi

Do brány sa postavil už po piaty raz v rade Laco. Dnes sme na ľad nastúpili v oslabení o dvoch hráčov, pretože v zápase so Švajčiarskom si zlomili pravú ruku Graňák s Hossom.

Zápas začal vo svižnom tempe, keď obe mužstvá chceli dať prvý gól. Prvú nebezpečnú strelu mali Francúzi, ale hokejový boh stál pri nás hneď na začiatku, keď prvá strela na bránu od Bartoviča skončila za chrbtom Hueta! 1:0. V 6. minúte sa dostali Mikúš s Bartovičom do prečíslenia, ale gól z toho nebol. Následne nato fauloval Sersen, ale po buly sa počet hráčov vyrovnal, keď fauloval aj jeden z Francúzov.

Slováci si vyvinuli v hre 4 na 4 potrebný tlak a tak Huet musel už druhýkrát vyťahovať puk z brány. V 7. minúte ho na dvakrát prekonal Kopecký! 2:0.** Po buly sa dostali Francúzi pred slovenskú bránu a o 20 sekúnd po slovenskom góle sa tešil Treille z kontaktného gólu. **2:1. Mohlo byť vyrovnané po strele Hecquefeuille Či Da Costu, ale Slováci majú čarodejníka v bráne – Laca. V 15. minúte sa po chybe Haščáka v obrane dostal do vyloženej šance T. Da Costa, ktorý bohužiaľ neminul, 2:2.

[size=14][color=#cc0000]­Francúzom sa darilo vyrovnať[/color][/si­ze]

Francúzi začali aktívne hneď na začiatku 2. tretiny a tak Laco musel byť v pozore . V 3. minúte sa Miklík ocitol v obrovskej šanci, keď mohol zvýšiť skóre, ale Huet ho vychytal. Bertrand je dnes príliš aktívny, opäť vystrelil, no našťastie Laco znova čaroval. Na druhej strane zahodili vyložené šance Baranka i Šatan. Mali sme možnosť hrať presilovku, ale po 11. sekundách Sekera fauloval a opäť sa hralo 4 na 4. Laco znovu exceloval a dal si pozor aj na prečíslenie 4 na 2, keď ho neprekonal Fleury.

Na slovenskej strane sa nepodarilo zvýšiť skóre Bližňákovi ani Mikušovi. Slováci 6 minút pred koncom 2. tretiny hrali presilovku, ktorú využili a Handzuš a tečom po Chárovej delovke zvyšuje skóre na 3:2! Laco prvýkrát v tomto zápase počul za svojim chrbtom zazvoniť tyčku, Slováci mali šťastie! Avšak nie nadlho, pretože rýchli Francúzi dokázali vzápätí opäť vyrovnať. Po dvoch tretinách je stav 3:3.

[blockquote]39 sekúnd pred koncom druhej tretiny sme inkasovali, no našťastie 39 sekúnd na začiatku 3. tretiny Slovákov znova poslal do vedenia Radivojevič, 4:3! Hneď po buly mali šance na zvýšenie skóre Bartovič aj Miklík, ale Huet bol pozorný. Francúzi začali hrýzť, z čoho pramenil tlak a následný vyrovnávajúci gól Roussela, 4:4. Toto je bláznivý zápas! Francúzi sa pripravili o možnosť zdramatizovať zápas viac ako je, keď Slováci zvýšili skóre z presilovej hry druhým gólom Radivojeviča 5:4! [/blockquote]

**Skončil sa najbláznivejší zápas Slovákov na MS. Po 5 rokoch sa Slovensko predstaví vo štvrťfinále proti tabuľkovo prvej Kanade. Okrem toho si postupom do štvrťfinále Slováci zabezpečili aj priamu účasť na Zimné olympíjske hry v Soči v roku 2014. **

student24/Jakub Mitter foto: tasr

svk-frn
9
Galéria
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM