Webnoviny - Svet

Generálny tajomník NATO vystúpi v Bratislave

WEBNOVINY.SK

BRATISLAVA 5. mája (WBN/PR) – Anders Fogh Rasmussen už o dva týždne vystúpi v Bratislave v diskusii so študentmi. Video prenos budú sledovať na univerzitách v rámci V4.

Generálny tajomník príde medzi slovenských študentov diskutovať o význame Aliancie v súčasnom dynamicky sa meniacom medzinárodnom bezpečnostnom prostredí, aktuálnej misii NATO v Líbyi, procesoch iniciovaných Lisabonským samitom a novou Strategickou koncepciou, ako aj a otázkou efektívnej bezpečnosti v ére po globálnej finančnej kríze.

Podujatie, ktoré sa uskutoční vo štvrtok, 19. mája, organizuje Slovenská atlantická komisia a Ministerstvo zahraničných vecí SR v spolupráci s Divíziou NATO pre verejnú diplomaciu v rámci oficiálnej návštevy generálneho tajomníka NATO na Slovensku.

Slovenská atlantická komisia tak po návšteve Jaapa de Hoop Scheffera v lete 2009 a súčasného tajomníka Andersa Fogh Rasmussena na jeseň toho istého roku privíta na svojej pôde generálneho tajomníka Aliancie v krátkom rozmedzí dvoch rokov už po tretíkrát.

Anders Fogh Rasmussen sa ujal funkcie generálneho tajomníka NATO dňa 1. augusta 2009 na štvorročné funkčné obdobie. Ako líder Liberálnej strany vyhral v roku 2001 parlamentné voľby v Dánsku a spolu s Konzervatívnou ľudovou stranou zostavil svoju prvú vládu. Počas dánskeho predsedníctva Rady Európskej únie v roku 2002 zohral Anders Fogh Rasmussen kľúčovú úlohu v prístupových rokovaniach s desiatimi kandidátskymi krajinami na vstup do EÚ, medzi ktoré patrila aj Slovenská republika.

Slovenská atlantická komisia www.ata-sac.org

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM