Jakub Forgács Hokej

Gólová prestrelka pod Urpínom: Barani na domácom ľade nedali šancu kamzíkom

V 41. kole Tipsport ligy čakal banskobystrických hokejistov súper spod Tatier. Tabuľkovému susedovi našich baranov patril v priebežnom poradí nižšia, piata priečka. Pozrite, ako sa našim darilo proti Popradčanom.

Ilustračný obrázok k článku Gólová prestrelka pod Urpínom: Barani na domácom ľade nedali šancu kamzíkom
Zdroj: TASR

V prvej tretine videli diváci rušný hokej. Popradčania sa ujali vedenia v 7. min, keď skúsený Kroták rovno po vyhratom buly prekvapil brankára Bacashihuu. Na odpoveď stačilo domácim iba 14 sekúnd, presadila sa štvrtá bystrická formácia, po práci Adamčíka a Ambroza prekonal Kostúra obranca Ďatelinka – 1:1. Brankár „baranov“ Bacashihua nemal svoj deň, v 8. min. ho nachytal z ostrého uhla Štrauch a opätovne vrátil hosťom tesný náskok. Domáci reagovali mohutnou ofenzívou a podarilo sa im skóre otočiť. Po prihrávke Majdana vyrovnal Kytnár a na 3:2 upravil v 16. min. Čížek, ktorý spoza kruhu na vhadzovanie prepálil Kostúra.

V druhej časti už držali taktovku hry pevne Banskobystričania. V 22. minúte napriahol z pravej strany Hvila a zasadil hosťom štvrtý úder. Na 5:2 zvýšil v presilovke Majdan, keď našiel medzeru medzi žŕdkou a telom Kostúra. Popradčania mali príležitosti hlavne v početných výhodách, ale nedokázali ich využiť.

Tretia časť sa už niesla jasne v réžii „baranov“, ktorí ďalej navyšovali svoj náskok. Aktivitu domácich zúročil v 43. minúte Ďatelinka, ktorý sa presadil zblízka a strelil svoj druhý gól v zápase. V 47. min. mali šance na skorigovanie skóre Toma a Števuliak, ale Bacashihua vytiahol tentoraz skvelé zákroky. O päť minút neskôr skomplezitoval Ďatelinka svoj hetrik, puk sa po jeho strele dostal do bránky kuriózne od zlomenej hokejky Bajarunsa. Bystričania boli na nezastavenie, po rýchlom útočnom výpade zvýšil na 8:2 Majdan. Diváci si potom pýtali desiatku, ale skóre sa už do konca zápasu nezmenilo.

HC'05 iClinic Banská Bystrica – HK Poprad 8:2 (3:2, 2:0, 3:0)

  • Góly: 7. Ďatelinka (Ambroz, Adamčík), 12. Kytnár (Majdan, Lucenius), 16. Čížek (Kytnár), 22. Hvila (Kytnár), 39. Majdan (Zigo, Pujacs), 43. Ďatelinka (Sandgren, Zigo), 52. Ďatelinka (Majdan), 55. Majdan (Zigo, Sandgren) – 7. Kroták, 8. Štrauch (Paukovček, Rapáč).
  • Rozhodovali: Baluška, Goga – Jobbágy, M. Korba
  • Vylúčení: 4:5
  • Presilovky: 1:0
  • Oslabenia: 0:0
  • 1948 divákov
  • HC'05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua – Sandgren, Ďatelinka, Šmach, Pujacs, Rosandič, Čížek, Košecký – Lucenius, Zigo, Majdan – Bast, Kytnár, Hvila – Ferleťák, M. Surový, Lamper – Andrisík, Adamčík, Ambroz
  • HK Poprad: Kostúr – Suchý, Dinda, Gáborčík, Fabian, Malina, Šterbák, Briják, Krmenčík – Bartečko, Heizer, Koyš – Kroták, Bajaruns, Paločko – Rapáč, Paukovček, Štrauch – Achs, Toma, Števuliak

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM