Alexandra Kolínská Krimi Krimi

Hasiči v akcii celú noc, Junior neprestáva horieť: V Demänovskej nasadené aj termokamery!

Požiar hotela JUNIOR v Demänovskej doline dostal do pozoru všetkých hasičov z Liptova.V noci museli povolať aj dobrovoľníkov z Hybe a Liptovského Trnovca. Po vyše 24 hodinách stále na mieste bojujú so živlom.

Ilustračný obrázok k článku Hasiči v akcii celú noc, Junior neprestáva horieť: V Demänovskej nasadené aj termokamery!
Zdroj: TASR

„Na požiarisko boli včera podvečer povolaní aj členovia dobrovoľného hasičského zboru obcí Hybe a Liptovský Trnovec, ktorí mali zabezpečovať dopravu vody na požiarisko. Čerpacie stanovisko na dopĺňanie vody bolo vytvorené pri nádrži, ktorá slúži na zasnežovanie,“ uviedla najnovšie správy krajská hovorkyňa hasičov, Miroslava Ondrichová.

„Pomocou UDS a výškovej techniky bola rozoberaná strešná konštrukcia, nakoľko sa bolo potrebné dostať ku skrytým ohniskám, ktoré stále horeli a bez rozobratia konštrukcií sa k nim voda nemala ako dostať,“ povedala.

„Hasiči požiar stále likvidujú, pričom naďalej vyhľadávajú skryté ohniská pomocou termokamery, pokračujú v rozoberaní konštrukcií a postupnom dohášaní týchto skrytých ohnísk, čo je vzhľadom na rozmery a členitosť objektu časovo náročné,“ dodala.

Ako doplnila informácie na záver, momentálne sa na požiarisku nachádza 8 ks hasičskej techniky a zasahuje 23 hasičov z Liptovského Mikuláša, Liptovského Hrádku a Záchrannej brigády HaZZ v Žiline.

Čítajte tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM