Hokej

HC Osmos Bratislava hodnotí sezónu pozitívne: Mladí hráči urobili obrovský pokrok

Hokejistom HC Osmos Bratislava sa sezóna skončila už pred takmer mesiacom po tom, čo ich v play-off vyradili Prešovčania. Mužstvo napokon obsadilo celkové 6. miesto.

Ilustračný obrázok k článku HC Osmos Bratislava hodnotí sezónu pozitívne: Mladí hráči urobili obrovský pokrok
5
Galéria
Zdroj: Facebook HC Bratislava

V druhej najvyššej hokejovej lige na Slovensku sa tento rok premiérovo predstavili aj hokejisti z hlavného mesta – HC Osmos Bratislava. Klub, ktorý funguje ani nie tri roky, sa dokonca dostal do play-off. V ňom však už nestačili na hokejistov Prešova, ktorí zvíťazili vo štvrťfinálovej sérii 3:1 na zápasy.

Sezóna sa tak pre zverencov trénera Imricha Antala skončila už 18. februára. Na jej zhodnotenie i najbližšie plány mužstva sme sa spýtali spolumajiteľa klubu HC Osmos Bratislava Andreja Romana.

Ako by ste zhodnotili celú sezónu?

Sezónu hodnotíme dobre. Obsadili sme celkové 6. miesto a v play-off sme dokázali potrápiť favorizovaný Prešov. Myslím si, že na nováčika to nie je zlý výsledok.

S vekovým priemerom 24 rokov sme mali najmladší tím v lige. Mladí hráči získali neskutočne veľa cenných skúseností, na čom chceme stavať v ďalšej sezóne.

Čo vás počas sezóny potešilo a čo naopak sklamalo?

Pozitívne hodnotím určite výbornú partiu, ktorá sa v šatni vybudovala a to, že na mladých hráčoch bol vidno obrovský pokrok. Kedže 1. liga je kvalitou aj úrovňou oveľa vyššie ako 2. liga, bolo taktiež potrebné sa rýchlo posunúť vpred.

Veľká vďaka patrí Jožkovi Frühaufovi a Imrovi Antalovi, ktorý perfektne zabezpečili športovo-technický systém fungovania klubu. Stále je však celkovo veľa vecí, ktoré chceme robiť lepšie a pracujeme na tom.

Trochu nás mrzela nízka návštevnosť domácich zápasov. Sme mladý klub, ktorý si svoju fanúšikovskú základňu stále buduje a veríme, že v nasledujúcej sezóne príde bratislavských chlapcov na štadión povzbudiť oveľa viac divákov.

Aké sú najbližšie plány klubu?

Povedzme si to narovinu. Žiadny športový klub sa bez peňazí nezaobíde. Sme radi, že spolupráca s generálnym partnerom – firmou Osmos – bude pokračovať aj v nasledujúcej sezóne. Veríme, že ďalší súčasní partneri budú ochotní podporovať tento projekt aj naďalej a že sa k ním pridajú aj ďalší.

Radi by sme taktiež začali jednanie s hlavným mestom o možnej spolupráci, keďže Bratislavu reprezentujeme ako jediný mužský tím v slovenskej súťaži. Takže najdôležitejšie bude zháňanie partnerov na najbližšiu sezónu.

Čakajú mužstvo nejaké zmeny pred novou sezónou?

Prvou zmenou je, že tím absolvuje od 15. mája spoločnú letnú prípravu pod vedením Ruda Verčíka, Romana Megu a Romana Vargu.

Zároveň sa Imrich Antal po 24 rokoch trénerstva rozhodol, že sa bude venovať viac vedeniu klubu po športovo-technickej stránke, kedže je rovnako spolumajiteľom. Čo sa týka hráčskeho kádra, veríme, že sa nám podarí udržať kabínu pokope, prípadne ju doplniť o vhodné typy hráčov.

HC Bratislava (play-off, 2018)
5
Galéria
Zdroj: Facebook HC Bratislava
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM