Hokej

HC Košice s novými posilami: Do metropoly východu mieria Brophey a McDowell

Vedenie tipsportligového hokejového klubu HC Košice angažovalo dvojicu zámorských hráčov.

Ilustračný obrázok k článku HC Košice s novými posilami: Do metropoly východu mieria Brophey a McDowell
Zdroj: TASR

Najnovšími prírastkami sú kanadský útočník Evan Brophey a americký obranca Jimmy McDowell. Klub o posilách informoval na oficiálnej stránke.

Brophey pôsobil v uplynulých troch sezónach v medzinárodnej súťaži EBEL v drese Grazu. V ročníku 2017/2018 dosiahol v 54 zápasoch bilanciu 11 gólov a 26 asistencií. Predtým hrával v Salzburgu a vyskúšal si aj najvyššiu nemeckú súťaž v drese EHC Mníchov. V EBEL-ke odohral celkovo 219 zápasov, v ktorých získal 136 kanadských bodov za 50 gólov a 86 asistencií. V roku 2005 si ho v drafte NHL z celkového 68. miesta vybrali Chicago Blackhawks, za „čiernych jastrabov“ však v prestížnej súťaži odohral iba jeden zápas.

Ďalšie tri pridal v drese Colorada Avalanche. „Oboch hokejistov sme mali v hľadáčikoch dlhšiu dobu, takže sme radi, že sa rokovania úspešne ukončili. Evan Brophey je veľmi kvalitný stredný útočník, ktorý spĺňa všetky naše požiadavky a zapadá do našej koncepcie," uviedol tréner HC Košice Roman Šimíček na margo 31-ročného Kanaďana.

O šesť rokov mladší McDowell je už fanúšikom známy z nedávneho pôsobenia v HK Poprad. Za „kamzíkov“ odohral celkovo 56 zápasov s bilanciou 2 góly a 17 asistencií. Predtým pôsobil výlučne v nižších zámorských súťažiach. „Je to mladý obranca, o ktorom vieme, čo od neho môžeme očakávať. Na oboch zámorských hráčov sa už veľmi tešíme,“ poznamenal Šimíček.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM