JAB Regióny Zo Slovenska

Hlava Smižian sa môže tešiť: Michal Kotrady získal titul starosta Slovenska 2017!

V známej internetovej súťaži zvíťazil starosta zo Smižian. Titul získal po prvýkrát a ako priznal bolo to pre neho poriadne prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku Hlava Smižian sa môže tešiť: Michal Kotrady získal titul starosta Slovenska 2017!
Zdroj: Dnes24.sk

V pondelok bola ukončená známa súťaž, ktorú každý rok vyhlasuje internetový portál Slovakregion. Sedem mesiacov mohli obyvatelia celého Slovenska hlasovať za naj mesto či obec Slovenska 2017. Minuloročné víťazstvo v súťaži o naj mesto Spišská Nová Ves neobhájila a tento rok patrí prvé miesto Liptovskému Mikulášu. Z veľkej konkurencie obcí sa naj obcou Slovenska po minuloročných Smižanoch stal Halič.

Okrem toho však verejnosť mohla hlasovať aj v súťaži primátor či starosta Slovenska 2017. Pomyselné zlato zo starostovskej súťaže tento rok poputuje k susedom. Titul Starosta roka 2017 totiž získala hlava Smižian – Michal Kotrady. Ten zastáva funkciu starostu už devätnásť rokov. Ako priznal pre náš portál, toto víťazstvo bolo pre neho poriadnym prekvapením.

„Vedel som, že sme do súťaže prihlásený, ako obec, ale že prihlásili aj mňa, tak to som ani netušil. Dozvedel som sa to až, keď mi volali z portálu, ktorý súťaž vyhlásil, že som uspel. Bolo to poriadne prekvapenie, ale zároveň ma to potešilo“ povedal starosta Smižian.

Minulý rok sa Smižany tešili z titulu najkrajšia obec Slovenska, tento rok skončili na piatom mieste. Zaujímalo nás, čo na minuloročné víťazstvo a tohtoročné umiestnenie hovorí samotná hlava obce. „Minuloročné víťazstvo bolo tesné, ale zato veľmi potešilo. To, že sú Smižany, aké sú je aj zásluhou obyvateľov a zamestnancov obce, ktorí dedinu zveľaďujú. Tohtoročné umiestnenie je super. Doprajeme aj iným obciam, aby sa popýšili takým titulom."

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM