Erik Bojničan Rôzne

Hlohovec už rozvoniava dobrotami: Koľko na jarmoku vysolíme za cigánsku, klobásu, burčiak či pivko?

Michalský jarmok je už tu a ulice sa zapĺňajú ľuďmi. Koľko peňazí si treba pripraviť, ak vám na jamočisku vyhladne či vysmädne?

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec už rozvoniava dobrotami: Koľko na jarmoku vysolíme za cigánsku, klobásu, burčiak či pivko?
Zdroj: Dnes24.sk

K jarmoku okrem hudobných a kultúrnych vystúpení, kolotočov či večernej zábavy určite patrí aj dobré jedlo či pitie. Ani Hlohovec nie je výnimkou a ulicami rozvoniavajú všakovaké dobroty od výmyslu sveta. Ako je to s cenami? Pozrite si náš prehľad toho, koľko zacvakáme ak na jarmočisku vysmädne či vyhladne.

Cigánska, klobása, podplamenník…

Jedlá od výmyslu sveta sú sústredené predovšetkým na ich tradičnom mieste na Štefánikovej ulici. Dominujú hlavne mäsité jedlá. Za bravčovú či kuraciu cigánsku zaplatíte v priemere 2,80 €. O niečo lacnejšie sú pečené klobásy, na ktoré si musíte prichystať od 1,70 € do dvoch eur. Nechýbajú ani obľúbené podplamenníky, ktoré kúpite od 2,50 eur.

Nechýbajú ani plnené lokše, ktoré k jarmoku určite patria. Plnená lokša s kačacou masťou vás vyjde na 1 euro a plnená na 1,50 eura. Langoš s cesnakom môžete kúpiť od 1,20 eura až po rovné dve eurá.

Ak ste skôr na sladké, výber je tiež pestrý. Za Valašské koláče, či tradičný Trdelník zaplatíte rovné dve eurá.

Obľúbený burčiak a medovina

Pri burčiaku sa ceny veľmi nelíšia. Vo väčšine stánkov zaplatíte za 1 liter tri eurá, nájdu sa však aj drahšie. Pri medovine, ktorá v tomto nie príliš príjemnom počasí určite zahreje sú ceny aj výber pestrý. Najlacnejšie sa dá kúpiť za 80 centov deci tohto sladkého nápoja. Vo väčšine stánkov vás vyjde na rovné 1 euro.

Nechýba ani včelovina, ktorá sa teší veľkej obľube, ktorá sa predáva po 1,2 eura za 1 deci. Pre milovníkov ostrejších chutí je pripravená Zázvorová medovina, ktorá stojí 1,20 eura.

Ako nám prezradil jeden zo stánkarov, pivo v tomto počasí veľmi nejde ale sú prichystaní aj keby niekto dostal chuť práve na zlatistý mok. Veľké pivo, či kofola sú vo väčšine stánkov za rovné 1 euro.

Čítajte tiež:

A je to tu! Michalský jarmok je už za rohom, aj kolotoče sú na svojom mieste. FOTO

Lepší ťahák v mobile, ako papier vo vrecku: Michalský jarmok, KOMPLETNÝ PROGRAM

Keď sa stánky zatvoria: Kam ísť za večernou zábavou počas Michalského jarmoku? PREHĽAD

Michalský jarmok sa blíži: Tento rok ho ozvláštni aj úplná novinka!

Jarmok v Hlohovci, tvrdé boje o práva: Vieme čo sem chodilo kupovať celé Horné Uhorsko!

Hlohovecký zámok počas jarmoku otvorí svoje brány: Pozrite, na čo sa môžete tešiť!

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM