Jaroslav Dodok Ostatné športy Ostatné športy

Hokejbalisti odštartovali novú sezónu. Na fanúšikov prvej a druhej ligy čakalo prekvapenie!

Banskobystrickí hokejbalisti zahájili jubilejnú - dvadsiatu sezónu inak ako v minulosti. Pre fanúšikov pripravili viacero noviniek vrátane prémiového zápasu.

Ilustračný obrázok k článku Hokejbalisti odštartovali novú sezónu. Na fanúšikov prvej a druhej ligy čakalo prekvapenie!
Foto: Veronika Hanzelová

Štart dlhoočakávanej sezóny hokejbalistov sprevádzalo viacero noviniek. Jubilejný ročník, na rozdiel od predchádzajúcich, otvorili špeciálnym Banskobystrickým pohárom. Hrať sa bude aj počas leta.

"Pre zorganizovanie nového formátu sme sa rozhodli pre dve veci. Po prvé sme chceli na dvadsiate výročie našej ligy priniesť niečo nové, Bystrické, a zároveň sme pre túto sezónu chceli preklenúť obdobie do začiatku Slovenskej hokejbalovej ligy – STRED, kde sa vraciame k systému jeseň – jar,“ uviedol predseda Banskobystrickej hokejbalovej únie (BBHbÚ) Boris Franko.

Banskobystrický pohár tak postupne prejde na systém letného turnaja, ktorý bude spríjemňovať leto hokejbalistom a hokejistom prípravu. "Turnaj ma obmedzenú kapacitu a hlavne nehľadí na ligovú príslušnosť, preto v ňom nebude núdza o zaujímavé súboje medzi celkami, ktoré by sa za normálnych okolnosti nestretli,“ doplnil za organizátorov Matúš Molitoris z BBHbÚ.

Súboj finalistov pútal pozornosť

Hneď prvé zápasy priniesli množstvo zaujímavých súbojov. Hneď v úvode na seba narazili finalisti prvej a druhej ligy. Oba prvoligové tímy potvrdili úlohu favoritov, keď Paluba ZH zdolala Serafínov z Liptovskej Lužnej 5:1 a Cocra Radvaň deklasovala bystrický Worms 10:3. Práve v druhom súboji to na začiatku vyzeralo, že sa Worms podarí prekvapenie. Avšak to sa črtalo iba do konca prvej tretiny, kedy Worms viedli 1:2. Potom prišli na rad hviezdne chvíle Rasťa Gašpara ml., ktorý v rozmedzí dvoch minút strelil tri góly a na jeden stihol nahrať a bolo po zápase.

Ďalší medailista z prvej ligy – One taxi nastúpil proti nováčikovi Victors Podbrezová. „Taxikári“ od začiatku pôsobili zohratejším dojmom a tak si partia okolo kapitána M… Cabana poradila so súperom 6:1, čím potvrdila úlohu favorita. Šesť gólov v jednom zápase nastrieľali ešte Spartans, ktorým sa o výhru 6:1 nad Rangers postaral P… Magurský so štyrmi gólmi a M… Ambroz s piatimi asistenciami.

Inak ako v predchádzajúcich dueloch to nebolo ani pri nováčikovi Hbk Dredy. Nováčik dlho odolával sásovským Eaglom, nakoniec im však podľahol 0:4. V ostatných dueloch si Panthers poradili s Foresters 3:0, Demons z Hliníku nad Hronom s Motyčkami 6:0, a najtesnejší výsledok uhrali Vikingovia s Tigers 2:1.

Na ďalší súboj sa môžete tešiť už tento týždeň. Druhé kolo Bystrického pohára sa uskutoční v nedeľu 24. apríla.

Prečítajte si aj: Trénoval zlatú Nasťu, teraz pri slovenskej reprezentácii končí. Biatlonový tréner prehovoril o vyhrážkach

Bystrický turnaj odštartoval sezónu hokejbalistov
5
Galéria
Foto: Veronika Hanzelová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM