JAB Hokej

Hokejista Paľo Skalický v otvorenej spovedi: Kedy mal slzy na krajíčku a ako je na tom s dievčatami?

Pred pár mesiacmi snáď o tom len sníval. Teraz sa jeho sen zmenil na skutočnosť. Novovešťan–Gelničan, ako sa on sám nazýva Paľo Skalický (19), prezradil, kde bude pôsobiť najbližšie mesiace aj ako je na tom s dievčatami...

Ilustračný obrázok k článku Hokejista Paľo Skalický v otvorenej spovedi: Kedy mal slzy na krajíčku a ako je na tom s dievčatami?
Zdroj: Dnes24.sk

Ešte v piatok sme vám priniesli prvú časť rozhovoru s hokejistom Paľom Skalickým, ktorý si domov do Spišskej doniesol vzácny kov z majstrovstiev sveta v hokeji do 20 rokov. Ako sa vôbec k hokeju dostal a či majú hokejové fanynky u neho šancu si môžete prečítať teraz.

Ako si sa dostal k hokeju a prečo práve tento šport?

Ja som vlastne Gelničan a otec hrával hokej, keď bol mladší. Keď som mal tri roky, začal som korčuľovať. V šiestich ma otec začal voziť na hokej do Spišskej. Hrával som za Spišskú aj za Gelnicu. Mňa to veľmi bavilo a nakoniec sa rodičia rozhodli, že sa presťahujeme sem. V Spišskej som už osem rokov. Som taký Novovešťan-Gelničan.

K úspešným hokejistom patria určite aj dievčatá. Majú šancu ešte nejaké fanynky?

Mám priateľku. Som s ňou šťastný a nič mi pri nej nechýba. Práve včera bolo 11 mesiacov, čo sme spolu a som rád, že ju mám. Samozrejme fanúšičky potešia, ale som zadaný.

Aké sú teda ďalšie plány v hokejovej kariére?

Tak už v pondelok odlietam na tri mesiace do Švédska na skúšku. Keď to dobre dopadne, tak budem možno pôsobiť vo Švédsku.

Tešíš sa?

Teším sa, je to nová výzva, nové podmienky, nová hokejová mentalita. Budem rád, keď sa uchytím a určite mi pomôže ďalší odchovanec Spišskej, Julo Hudáček, ktorý už pôsobí v švédskom Örebre.

A ako je to so školou?

Momentálne som v štvrtom ročníku na ekonomickej. Stužkovú som ešte stihol, ale teraz ju budem musieť prerušiť. Práve sa idem dohodnúť na školu ako to bude.

Kým odcestuješ, budeš pár dni v Spišskej, ako ich stráviš?

No určite s priateľkou, ale aj s kamarátmi to pôjdeme ešte osláviť. Chcel by som ísť aj trošku potrénovať na štadión a určite si poriadne oddýchnuť, len neviem či to stihnem (smiech).

Máš niekoho koho obdivuješ, respektíve kto je tvojím vzorom v hokejovom svete?

Áno, mojím vzorom je z našich hokejistov Peťo Bondra a môj najväčší vzor je Alexander Ovečkin. Veľmi ho obdivujem, je to podľa mňa top hráč a chcel by som dosiahnuť to čo on.

Prečo máš na drese číslo 28. Súvisí to s niečím?

Ja som chcel pôvodne osmičku, ale už nebola voľná. Tak som si zobral 28, ale je to v podstate jedno, aké má hráč číslo, podstatné sú výkony.

Stalo sa počas majstrovstiev, že si mal slzy na krajíčku?

Slzy na krajíčku boli po zápase s Kanadou, lebo to bola fakt životná šanca, no bohužiaľ nevyšla. Samozrejme slzy šťastia boli po získaní bronzu.

Ako sa ti hralo s Denisom?

S Denisom sa poznám od mala. On vždy podával dobré výkony. Denis je istota. Vedel som, že, keď sa na ľade niečo pokašle, tak máme istotu v bráne. Na majstrovstvách sveta bol skvelý a bez neho by sme neboli tam, kde sme.

Čo pre teba znamená hokej?

Hokej mi od malička prirástol k srdcu. Chcem ho hrať, lebo ma to baví a verím tomu, že záľuba sa stane mojím povolaním

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM