Martin Sýkora Hokej

Hokejisti budujú nový tím: Kamzíci aj s navrátilcami i niektorými oporami

Pod Tatrami sa hokejový tím pomaly ale isto kryštalizuje. Potvrdzuje to predĺženie kontraktov s niektorými oporami ako aj návrat overenej kvality.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti budujú nový tím: Kamzíci aj s navrátilcami i niektorými oporami
Foto: Peter Handzuš

Návrat Koyša

Kariéra slovenského hokejového útočníka Patrika Koyša bude pokračovať v HK Poprad. S vedením klubu sa dohodol na kontrakte pre sezónu 2018/2019. Klub predstavil novú posilu na oficiálnej stránke. Koyš už v Poprade pôsobil v ročníku 2015/2016, za kamzíkov vtedy odohral celkovo 26 zápasov s bilanciou 7 gólov a 8 asistencií. V sezóne 2017/2018 bol kmeňovým hráčom HC Košice, časť ročníka strávil na hosťovaní v Liptovskom Mikuláši. „Bola to veľká výzva pre mňa stať sa členom kádra Košíc, keďže ide o veľký a známy klub. Príprava bola veľmi dobrá aj z mojej strany aj celkovo. Prišiel však nešťastný okamih 5 minút pred koncom posledného prípravného zápasu. Na dva mesiace som sa zranil a s takým zdravotným problémom sa hrá vždy ťažko, nieto ešte v Košiciach. Aby toho nebolo málo, zranil som sa na šesť týždňov aj na Liptove,“ uviedol Koyš pre hkpoprad.sk.

Zdroj: HK Poprad

Takáč opäť doma

Posledné tri roky strávil Samuel Takáč mimo Popradu. Po každej sezóne vo Francúzsku sa ho vedenie klubu snažilo prilákať opäť domov, ten správny čas nastal až v posledných dňoch. Ešte stále len dvadsaťšesťročný útočník si v predchádzajúcich troch sezónach vyskúšal legionársky chlebíček vo Francúzku. V samotnej krajine galského kohúta obliekal dresy Gapu a Lyonu. „Po každej z nich bol záujem zo strany Popradu o môj návrat. Až teraz som sa rozhodol, že je ten správny čas. Sám som už opäť potreboval určitú zmenu,“ povedal o dôvodoch návratu do rodného klubu dobre stavaný útočník. "Posledné dva roky som už plni úlohy hráčov top 6. Práve to mi najviac dalo účinkovanie za hranicami. Musel som pravidelne bodovať a myslím si, že som plnil to, čo odo mňa tréneri očakávali. Mal by som byť na to pripravený aj v Poprade. Uvidíme, aké úlohy dostanem doma. Podľa tej roly sa budem snažiť odviesť maximum. Verím však v moje výkony a že mužstvu pomôžem,“ dodal pre stránku hokejových kamzíkov navrátilec Takáč.

Zdroj: HK Poprad

Obľúbený center je späť

Tridsaťjedenročný rodák z Prešova Marek Zagrapan hral v minulej sezóne vyskúšal druhá švajčiarsku hokejovú ligu. V drese EHC Winterthur dokázal v 32 zápasoch nazbierať 21 bodov. „Každá liga je svojim spôsobom iná. Presvedčil som sa, že aj vo Švajčiarsku je ten hokejový chlebíček špecifický. Táto časť kariéry je už za mnou a od tohto momentu sa chcem už sústrediť len na Poprad a pomôcť k tomu, aby sme mohli zažiť úspešnú sezónu,“ konštatoval pre hkpoprad.sk Zagrapan. Tridsaťštyrinásobný slovenský reprezentant pôsobil v Poprade aj v sezóne 2016/17. Na svojich tridsaťšesť bodov spred roka by rád nadviazal aj v blízkej budúcnosti. „Vraciam sa do známeho prostredia. V klube je to nastavené dobre a črtá sa kvalitné mužstvo. Môj príchod nie je náhoda, bol som v kontakte s vedením Popradu dlhší čas. Som rád, že môžem byť súčasťou toho, čo sa tu buduje,“ dodal center.

Po príchode trénera Romana Stantiena popradskí kamzíci budujú nový tím, do ktorého sa im podarilo dostať nielen kvalitu, ale aj u fanúšikov obľúbené mená. Už len hokejový stroj vyladiť a v nadchádzajúcej sezóne dokázať, že Poprad je stále hokejovým mestom.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM